Utstickarpriset 2021 – Vem av de tre finalisterna vinner guldet?

Utstickarpriset 2021 – Vem av de tre finalisterna vinner guldet?

Polarbröd har nu utsett de tre finalisterna till Utstickarpriset 2021 som är en hyllning till modiga människor som går sin egen väg för att göra skillnad i omställningen till en hållbar framtid.

Tema för årets pris är Samverkan och medskapande på global, nationell, regional eller lokal nivå.

– Under de år vi har delat ut Utstickarpriset har det blivit tydligt att vi blir mest framgångsrika när vi jobbar tillsammans. . Temat för årets Utstickarpris är därför samverkan och medskapande vilket är helt centralt om vi ska klara en omställning till en hållbar framtid, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd I ett pressmeddelande.

De tre finalisterna är:

  • Ullförmedlingen som sammanför säljare och köpare i syfte att ta vara på den svenska ullen
  • The Bread Lab som, i nära samarbete med bagare, jordbrukare och forskare, skapar och odlar sädesslag som är bättre för människa och miljö
  • Stockholm Resilience Center som bedriver forskning där människa och natur studeras som en integrerad helhet med fokus på systemens förmåga att klara störningar och förändringar för att kunna fortsätta utvecklas.

Priset delas ut vid en prisceremoni den 4 november och består värdet av 100 gram guld. De tre som kan vinna priset är The Bread Lab, Stockholm Resilience Center samt Ullförmedlingen.

Källa Press | Polarbröd (polarbrod.se)