Event

Webbinarium 18 juni:
Kartlägg och skapa en handlingsplan för klimatåtgärder

Den 18 juni är du välkommen till ett webbinarum om hur ditt företag kan börja kartlägga sin klimatpåverkan, se vad som är stort och litet och komma till handling med klimatomställningen. Vi kommer visa exempel på arbete från ett projekt där RISE hjälpt sex livsmedelsföretag i Västra Götaland med just detta.

Läs mer och anmäl dig här

Webbinarium om hälsopåståenden

Den 5 mars är du välkommen till webbinariet om hälsopåståenden, där du kommer lyssna till nutritionsexperter och företag och få praktisk tillämpning av EU-regelverket om närings- och hälsopåståenden.

Lär mer och anmäl dig här

Process- och produktutveckling för livsmedelsföretag

Vill du få inspiration och kunskap om hur du utvecklar och förbättrar livsmedelsprodukter och dina tillverkningsprocesser? Då är du inbjuden till ett spännande och lärorikt event med Livsmedelsacceleratorn där vi bland annat utforskar test- och labbverksamheten på RISE och hur vi kan stödja innovation och tillväxt inom livsmedelssektorn.

Läs mer och anmäl dig här

Workshop 24 november: Arbeta med din affärsmodell

Rätt affärsmodell kan vara avgörande för om ett företag överlever eller försvinner. Men hur kan du säkerställa att företaget utvecklas i rätt riktning? Den 24 november erbjuder vi livsmedelsföretag att kartlägga sin affärsmodell och hitta nya affärsmöjligheter. Begränsat antal platser. Säkra din plats redan idag.

Läs mer och anmäl dig här

Strategier för försäljning och inspiration till matinnovation

LLokalproducerat i Väst tillsammans med Livsmedelsacceleratorn bjuder in till en förmiddag på Wine Mechanics med inspiration kring svinn och sidoströmmar samt handfasta tips om hur vi tar produkter till marknaden.
Detta är en förmiddag för dig som söker inspiration runt nya försäljningskanaler och försäljningsstrategier eller dig som funderar över sidoströmmar i vårt livsmedelssystem och vad vi kan göra med dem.

Läs mer

Hälsosam och klimatsmart mat

Den 7 november är du välkommen till webbinariet om hälsosam och klimatsmart mat, där vi kommer visa på möjligheterna och orientera dig kring hållbar nutrition och de nordiska näringsrekommendationerna. Du kommer få korta presentationer från Livsmedelsverket, experter från RISE inom nutrition, livsmedelssäkerhet och hållbar konsumtion.

Läs mer och anmäl dig här

Vill du öka din marknadsförståelse och få tips på försäljningsstrategier?

Den 12 juni är du välkommen till Skövde där vi kommer blanda inspiration och coachning kring försäljning, i första hand till dagligvaruhandel men också ge tips på fler försäljningskanaler. Vi berör också vad du som livsmedelsproducent behöver uppfylla för krav på certifikat. Sist kommer vi beröra dagligvaruhandelns strategier och behov för lokala produkter. Vi vill ge dig ökad förståelse för marknaden och hjälpa dig att lyfta er försäljning.

Läs mer och anmäl dig här

Förpackningsdag – 1 juni

Nu erbjuder vi en förpackningsdag för livsmedelsföretag där vi har samlat några av Sveriges främsta förpackningsexperter som kommer guida dig till lämpliga materialval. Vi kommer varva föreläsningar med coachning där du får chans att arbeta med dina nuvarande eller potentiella livsmedelsförpackningar.

Läs mer

Workshop – 9 maj
Analys och insatser för effektiv energianvändning

Nu kan du anmäla dig till den första nätverksträffen för livsmedelsföretag som vill öka sina kunskaper kring energieffektivisering. Första träffen hålls den 9 maj i Göteborg. I denna workshop arbetar vi tillsammans med analysen av företagens eleffektdata och vi diskuterar och ger tips för arbetet med Energiledning. Vi avslutar med konkreta tips för energieffektiviserande åtgärder inom disk och rengöring.

Läs mer och anmäl dig här

Förstå dagligvaruhandel och optimera din försäljning – 25 april

Ett frukostwebbinarium om marknadsförståelse, kundinsikter och tips på hur man kan tänka runt sälj i vår föränderliga värld.

Läs mer och anmäl dig här

Arbeta aktivt och säkert med att minska energiförbrukningen

Vill du jobba med att minska din energiförbrukning, utan att tumma på livsmedelssäkerheten? Nu kan du anmäla ditt intresse att delta på vårens nätverksträffar för livsmedelsföretag som vill arbeta aktivt med sin energiförbrukning. Det första tillfället, den 31 mars ger vi en introduktion till hur ett uthålligt energiarbete ute på företagen kan bedrivas och hur vi kan utnyttja nätverksformen i kommande aktiviteter för en snabbare utveckling av företagets energiarbete.

Läs mer här

Internationella handelsdagen – 11 maj

Dagen för dig som älskar internationella affärer. Här får du en uppdatering kring de senaste handelstrenderna, handelspolitiken och de affärskritiska områden du behöver ha koll på för att nå framgångsrik internationell försäljning. I samband med handelsdagen arrangerar vi en branschträff för livsmedelsföretag.

Läs mer och anmäl dig här

Webbinarium 8 mars
Finansiering för livsmedelsföretag

Den 8 mars är du välkommen till webbinariet Offentlig finansiering för livsmedelsföretag, där vi kommer visa på möjligheterna och orientera dig kring finansiering som kan stödja företagets utveckling.

LÄS MER

Hitta nya affärsmöjligheter

Rätt affärsmodell kan vara avgörande för om ett företag överlever eller försvinner. Men hur kan du säkerställa att företaget utvecklas i rätt riktning? Den 22 februari erbjuder vi livsmedelsföretag att kartlägga sin affärsmodell och hitta nya affärsmöjligheter. Begränsat antal platser. Säkra din plats redan idag.

Läs mer och anmäl dig här

Nätverksträff – 10 februari
Exportnätverk för livsmedelsföretag i Västra Götaland

Välkommen att anmäla dig till årets första exportnätverksträff med livsmedelsföretag i Västsverige. Vi träffas den 10 februari kl 10-13 i Göteborg och pratar exportmöjligheter. Vi avslutar som vanligt med en nätverkslunch.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Effektiv energianvändning för livsmedelsföretag – 26 jan

Nu är det hög tid att ta kontroll över din energiförbrukning och energieffektivisera ditt livsmedelsföretag. Energieffektivisering gynnar ditt företag, både ekonomiskt och miljömässigt. Boka din plats på vårt webbinarium den 26 januari.

Läs mer

Affärsmöjligheter med offentliga kök – 25 januari

Lär dig mer om projektet Mer lokal mat i offentliga kök. Den lokala maten har många fördelar, hur kan vi hjälpa er för att utveckla affären till de offentliga köken? Du kommer att få lyssna på flera livsmedelsföretag inom olika branscher som har erfarenhet av att sälja till skolor, äldreomsorg och sjukhus.

Läs mer

Ta chansen och boosta din affärsmodell

Nu har du chansen att anmäla dig till höstens workshop där du kan förfina din affärsmodell. Den 9 novmeber erbjuder vi ett tillfälle för startup eller för dig som har en affärsidé som du vill utveckla. Den 10 november är lite större livsmedelsföretag välkomna, gärna med hela eller delar av sin ledningsgrupp.

Läs mer och anmäl dig här

Träffa oss på Nordic Food Industry

Livsmedelsacceleratorn deltar på Nordic Food Industry i oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan hålls den 18-20 oktober. Det blir tre fullspäckade branschdagar för livsmedelsindustrin med särskilt fokus på hållbara produktions- och förädlingsprocesser.

Läs mer och boka din kostnadsfria entrébiljett här

Bli ett mer attraktivt företag och förbättra din lönsamhet genom jämlikhet, mångfald och inkludering

Vill du rusta ditt livsmedelsföretag för framtiden och hitta möjligheter till att ställa om till en mer inkluderande arbetsplats?

Här får du chans att diskutera och inspireras för att hitta möjligheter hur du kan skapa en mer attraktiv verksamhet som förbättrar lönsamheten. Läs mer och anmäl dig här

Exportnätverket

27 september

Snart är det dags för höstens nätverksträff för livsmedelsföretag i Västra Götaland. Denna gång ses vi hos Klädesholmen på Tjörn.

Datum: 27 september, kl 11.00-13.30 Plats: Klädesholmen Seafood AB, Ängholmsvägen 14, 471 41 Rönnäng Läs mer och anmäl dig här

Att börja exportera – hur stort är klivet?

Välkommen på webbinarium den 15 september kl 09.00 – 11.30 där du får lära dig mer om livsmedelsexport och hur du kan ta de första stegen på ditt företags exportresa. Du kommer få lyssna på experter från Exportcenter Väst, Business Sweden, EEN, Västra Götalandsregionen och Livsmedelsföretagen. Företaget Marenor kommer också att dela med sig av sina erfarenheter av att exportera.

Läs mer och anmäl dig här

Utveckla din affärsmodell

Workshop 21 juni

Har du en konkurrenskraftig affärsmodell? Vill ni nå en bättre plats på marknaden? Tål din affärsmodell och ditt erbjudande kundens och marknadens framtida krav?

Den 21 juni bjuder vi in till en uppskattad och kostnadsfri workshop i affärsmodellering tillsammans med Jimmy Pervik från Connect, där ditt företag praktiskt arbetar med er affärsmodell för att rusta er för att skala upp och fortsatt utvecklas. Läs mer och anmäl dig redan idag
INBJUDAN

Skala upp liten produktion till större

Jobbar du med småskalig tillverkning och försäljning av livsmedel och vill växla upp? Då finns det en hel del att tänka på när det gäller produktion, säkerhet och hygien. På detta seminarium får du en överblick kring vilka frågor som du som livsmedelsproducent kommer att ställas inför när du skalar upp en liten produktion till större samt exempel på nycklar för tillväxt och externt kapital.

Du kommer få lyssna till experter inom området och till Lizette Broström, vd på One Cake, som berättar om deras uppskalningsresan. Vi har även bjudit in Jonathan Converse, Urban Food Space, ett nytt initiativ som kommer att belysa behovet av ett nytt matsystem och nya samverkansmodeller.
DATUM

Tisdag 17 maj

TID

09.00-11.30

Läs mer och anmäl dig här
PLATS

Digitalt seminarium via Zoom, länk skickas ut dagen före mötet.

ANMÄLAN

Kostnadsfritt. Föranmälan krävs.  Vi behöver din anmälan senast 16 maj.

EXPORTNÄTVERKET

Välkommen den 4 maj till nätverksträff med exportnätverket i Västra Götaland. Tillsammans med e-handelsexperten Linda Laszlo Ek från Business Sweden, tar vi oss an e-handel på den internationella marknaden. Träffen är öppen för alla livsmedelsföretag.

Läs mer och anmäl dig här
INBJUDAN

Hållbara förpackningar – 5 april

Välkommen på webbinarium den 5 april kl 09.00 – 11.30 där du får lära dig mer om hållbara förpackningar.

Ett digitalt seminarium för dig som driver ett mindre eller medelstort livsmedelsföretag och behöver vägledning och inspel till en hållbar och attraktiv förpackning för dina produkter.
DATUM

Tisdag 5 april

PLATS

Digitalt seminarium via Zoom, länk skickas ut dagen före mötet.

Program och anmälan
TID

Kl 09.00-11.30

ANMÄLAN

Föranmälan krävs. Seminariet är anpassat för små och medelstora företag i Västra Götaland, men öppet för alla med intresse för livsmedelssektorn. Att delta är kostnadsfritt.

Anmälan stänger måndagen den 4 april
INBJUDAN

Konsumentinsikt och koncepttester – 2 mars

Vid Livsmedelsacceleratorns första event för året belyser vi koncepttester som en möjlighet att snabbare och mer pricksäkert möta trender och kunders preferenser. Målsättningen är att ge dig kunskap och inspiration för att hitta nya affärsmöjligheter.

Under webbinariet kommer vi att belysa:

  • Hur du kan använda koncepttester som en genväg
  • Hur  du kan mäta perception/upplevelse med våra olika sinnen. Hur luktar, känns eller smakar något?
  • Hur upplevelsen kan påverkas om något i en produkt ändras
  • Hur utvecklas, testas och utvärderas nya affärsmodeller i livsmedelskedjekedjorna?

Program kl 09.00-11.10

08:45 Digital incheckning

09.00 Introduktion till LivsmedelsacceleratornPeter Bökmark, Maria Holmkvist, RISE

09.20 Bakgrund och möjligheterSmak och lukt – Hur kan konsumenttester hjälpa framåt i produktutveckling? Penny Bergman, RISEFinest testarena – Sikte på hållbar produktutveckling, Sophia Wassén, RISE

10.00 Paus 10.10 Exempel från företagKundinsikter på timmar i stället för veckor, Dani Kamras, Cambri AB

10.30 Vilket är mitt nästa steg? Reflektion och diskussion

11.10 Slut

DATUM

2 mars 2022

PLATS

Digitalt seminarium

TID

Kl 9:00-11:10

MÅLGRUPP

Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag inom Västra Götalandsregionen, men alla intresserade är välkomna att delta.

Till anmälan

INBJUDAN

Möjligheter med hållbarhetsmärkningar

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Hur arbetar handeln kring hållbarhetsmärkningar? Varför inför livsmedelstillverkare olika hållbarhetsmärkningar? Och vilka affärsmöjligheter kan märkningen generera?

Livsmedelsacceleratorn bjuder in till ett seminarie om hållbarhetsmärkning. Syftet med seminariet är att ge små och medelstora företag ökad kunskap och insikt om hur livsmedelskedjans olika aktörer arbetar med hållbarhetsmärkningar men också hur en hållbarhetsmärkning kan stärka en produkt och ett varumärke.

Introduktion till hållbarhetsmärkning

Thomas Angervall, RISE

Handelns arbete med och syn på hållbarhetsmärkning Karin Bildsten, Hållbarhetsstrateg, Axfood

Mattis Bergquist, Hållbarhetschef, COOP

Det här säger konsumenten Anna Edenbrandt, SLU

Livsmedelstillverkare:

Jeanette Forsell, Kvalitets- och hållbarhetschef, Marenor

Missa inte detta!

DATUM

30 november 2021

PLATS

Digitalt seminarium

TID

9:00-11:50

MÅLGRUPP

Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag inom VGR, men alla intresserade är välkomna att delta.

Till program & anmälan

INBJUDAN

Minska matsvinn och öka cirkuläritet!

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Vi på Livsmedelsacceleratorn fortsätter på inslagen linje, vi vill visa på möjligheter inför framtiden. I årets fjärde seminarium belyser vi möjligheter att möta trenderna minskat matsvinn och ökad cirkuläritet, och hur man kan ta sig an sidoströmmar. Målsättningen är att ge dig kunskap och inspiration för att hitta nya affärsmöjligheter.

DATUM

20 oktober 2021

PLATS

Digitalt seminarium

TID

Kl 9:00-11:30

MÅLGRUPP

Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag inom VGR, men alla intresserade är välkomna att delta.

Till program & anmälan

INBJUDAN

Hållbar nutrition och olika proteinkällor

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Vi på Livsmedelsacceleratorn fortsätter på inslagen linje, vi vill gärna bidra till att visa på möjligheter inför framtiden, samtidigt som vi måste förstå mer om de förändringar som pågår i branschen. I årets tredje seminarium erbjuder ytterligare ett seminarium inom området Hållbar nutrition.

Denna gång kommer vi att belysa Hållbar nutrition och olika proteinkällor med syfte att bidra med kunskap och inspiration för att hitta nya affärsmöjligheter. Under seminariet kommer vi att belysa:

Köttkonsumtion – Miljöpåverkan, konsekvenser och vilka val man kan göra

Sjömat – Stora skillnader ger stora möjligheter

Baljväxter – Hur man gör bra miljöval

Hur kan man klimatanpassa måltider?

Dessutom kommer du få möta företagen Oumph! och Aloba som tagit sig an utmaningar inom området.

Missa inte detta!

Seminariet är kostnadsfritt men anmälan krävs

DATUM

 Torsdag den 16 september

PLATS

Digitalt seminarium

TID

Kl 9.00-11.30

MÅLGRUPP

Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.

Till program och anmälan

Inbjudan

Hållbar nutrition – Reflektioner & Inspiration

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT 

Maten vi äter har stor inverkan på både vår hälsa och miljö. Vi på Livsmedelsacceleratorn vill gärna bidra till att förmedla vad vi idag vet om nutrition och hälsa med vad vi vet om olika livsmedels miljöpåverkan för att ge en mer heltäckande bild av hållbar livsmedelskonsumtion. Genom att bidra med kunskap vill vi stödja företag, i omställningen mot mer hållbara matvanor. I årets andra seminarium vill vi bjuda dig på kunskap och inspiration för att hitta vägar för ditt företag. Under seminariet kommer du att få

– En bild av vad Hållbar Nutrition innebär och varför det är viktigt – Ta del av exempel på strategier för produktutveckling, hur man mäter och konkreta tips – Hur utvecklingen av konsumentbeteenden ser ut samt exempel från ett företag som har tagit steg i riktningen mot Hållbar Nutrition

Anmälan skickas med mail till dig inom kort!

Datum & Tid

Onsdagen den 9 juni, kl 9.00-10.30

Målgrupp

Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.

Plats

Digitalt seminarium via Zoom, länk skickas ut dagen före mötet

Kostnad

Kostnadsfritt. Anmälan krävs

Till program & anmälan

Inbjudan

Ett år med Covid-19 –

Reflektioner & inspiration om hur små- och medelstora företag kan hitta nya affärsmöjligheter i pandemin

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Det senaste året har varit tufft för många producerande livsmedelsföretag, kanske främst för små och medelstora företag. Vi på Livsmedelsacceleratorn vill gärna bidra till att skapa hopp inför framtiden, samtidigt som vi måste förstå mer om de förändringar som pågår i branschen. I årets första seminarie vill vi bjuda dig på kunskap och inspiration för att hitta nya affärsmöjligheter i pandemins kölvatten. Under seminariet kommer du att få

– En bild av branschens utveckling under det senaste året och tankar om framtiden – Ta del av exempel på nya möjligheter till försäljningskanaler – Lyssna till företag som under det senaste året har gjort radikal omställning och som har funnit nya marknader

Datum & Tid

Fredagen den 7 maj 2021 kl 9.00-11.00

Målgrupp

Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.

Plats

 Digitalt seminarium via Zoom, länk skickas ut dagen före mötet

Kostnad

Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan krävs

Länk till mer information & anmälan

INBJUDAN

Minska socker i din produkt –

Varför, vad och hur?

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Att konsumtionen av socker behöver sänkas känner de flesta till, men vad ska man egentligen tänka på när man minskar sockerinnehållet i ett livsmedel, vilken funktion har socker, vad kan man ersätta det med och hur ser regelverket ut?

Den 9 december 2020 bjuder Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Livsmedelsföretagen och RISE in till ett lärorikt digitalt seminarium i produktutvecklingens tecken och på temat minska socker. Du kommer ha möjlighet att ställa frågor och Livsmedelsföretagen tillsammans med experter från RISE och Nordic Sugar ger dig matnyttig information om:

– Sockrets teknologiska, mikrobiologiska och sensoriska funktioner – Regelverk kring socker och sötningsmedel – Viktigt att tänka på vid sockersänkning

Livsmedelsföretagen har inför seminariet översatt rapporten REFORMULATION GUIDE SPOTLIGHT ON SUGARS från Leatherhead Food Research som kommer att sändas ut till alla som deltar vid seminariet.

Varmt välkomna till en intressant halvdag vars syfte är att ge kunskap och handfast hjälp att minska sockerinnehållet i era produkter.

Seminariet arrangeras av Livsmedelsacceleratorn, Livsmedelsföretagen och RISE och riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.

DATUM & TID

 Onsdag 9 december 2020, kl 9:00-11:40

KOSTNAD

Kostnadsfritt. Anmälan krävs

PLATS

Digitalt seminarium via verktyget Zoom. Länk skickas ut dagen innan seminariet.

ANMÄLAN

Anmälan stänger måndagen den  7 december 2020 kl 00.00

Till program och anmälan

INBJUDAN

Hur klimatsmarta är dina produkter och din verksamhet?

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Den 19 november bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett digitalt seminarium där du får ta del av det viktigaste att veta när det gäller mat och klimat, men också hur mindre företag kan arbeta med klimatavtryck och klimatinformation för att förbättra och profilera sina produkter och sin verksamhet.

Under seminariet får ni ta del av matnyttig inspiration och fakta, bl a hur RISE Klimatdatabas för livsmedel kan användas för att arbeta med klimatavtryck för sammansatta produkter, recept och måltider. Ni får också ta del av hur ni kan arbeta med att mäta och följa upp verksamhetens hela klimatpåverkan. Enligt Parisavtalet har vi förbundit oss att hålla den globala uppvärmningen till väl under 2˚C samt att sträva efter att hålla uppvärmningen till max 1.5˚C. Men hur ska ett enskilt företag veta om de gör tillräckligt?

Ni kommer få lyssna till inspirerande exempel från Gårdsfisk, Orkla Foods och Klimato.

Gårdsfisk kommer att berätta om sitt klimatarbete och varför de har valt att ta fram klimatavtryck för sina fiskprodukter. Orkla Foods kommer att berätta om sitt klimatverktyg för att förbättra och kommunicera klimatprestanda för sina produkter. Vidare berättar start up-företaget Klimato om deras klimatverktyg för måltider som används av restaurang- och storköksverksamheter.

Seminariet kommer också ge möjlighet för frågor och diskussion.

VÄLKOMNA!

DATUM OCH TID

19 november 2020   9:00 – 11:40

KOSTNAD

Kostnadsfritt för SMF i Västra Götalandsregionen. Anmälan krävs.

PLATS

Digitalt seminarium via verktyget Zoom

ANMÄLAN

Anmäl dig senast 17 november.

Till program och anmälan

INBJUDAN

Digitalisering i livsmedelsföretag – digitalt seminarium med RISE, ICA och Foodchain by Blockchain

DETTA EVENT HAR REDAN VARITDen 22 oktober bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett matnyttigt seminarium om det som alla pratar om: digitalisering. Men vad är det egentligen, vilka förutsättningar behövs och hur börjar man?

Ni kommer få svar på ovan frågor samt vilka steg som behöver tas för att hitta rätt digitaliseringslösning och vad man kan göra med data.

Ni kommer även få ta del av Produktionslyftet erfarenheter från att ha supportat framgångsrika förändringsprocesser i 270 företag under 13 års tid. Framgångar som kan sammanfattas inom tre centrala områden: Företagskultur, ledarskap och medarbetarengagemang. Ni kommer få möjlighet att få flera frågor besvarade och konkreta tips och verktyg från experter på RISE för att starta er digitaliseringsresa och förbättra er beställarkompetens.

Dessutom kommer Joel Ringbo, data scientist på ICA Sverige och Cecilia Ryegård, CEO på Foodchain by Blockchain. Joel kommer att ge er en inblick i delar av ICA’s arbete kopplat till AI samt exempel på hur insamling av konsumentdata kan användas på smarta sätt i livsmedelsbranschen. Cecilia kommer utifrån deras affärsidé berätta om livsmedelsbranschens behov- vad de såg att livsmedelsbranschen behövde för att digitalisera sig.

VÄLKOMNA!

DATUM

Tisdag 22 oktober 2020

CA TID

9:00 – 11:40

KOSTNAD

Kostnadsfritt för SMF i Västra Götalandsregionen. Anmälan krävs.

Till program och anmälan

PLATS

Digitalt seminarium via verktyget Zoom

Upptäck möjligheterna med tjänsteinnovation och vad det kan skapa för nytta för ditt företag och dina kunder!

DETTA EVENT ÄR INSTÄLLT

Den 23 september bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett digitalt seminarium om tjänsteinnovation tillsammans med Tjänsteinnovationsacceleratorn TJIVA.

Lär dig mer om vad tjänsteinnovation är och hur du kan använda det för att skapa en mer lönsam och attraktiv affärsmodell. Hur går man från att endast sälja en produkt till att erbjuda en hel lösning eller upplevelse för att på så sätt stärka sin konkurrenskraft?

Du kommer få lyssna på såväl teori som intressanta företagscase och inspirerande exempel från bl.a. Triathlon Group som har hjälpt företag med att tjänstefiera sin idé .

DATUM:

Onsdag 23 september 2020 kl 9:00-11:30

KOSTNAD

Kostnadsfritt efter anmälan

PLATS:

Digitalt seminarium via verktyget Zoom

INBJUDAN

Trendseminarium inom livsmedel med Mintel – Framtida möjligheter för små och medelstora livsmedelsföretag

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Den 2 Juni bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett inspirerande Trendseminarium inom livsmedel med fokus på framtida möjligheter för små och medelstora livsmedelsföretag. Trendföreläsare är Mintel – den ledande marknadsundersöknings-byrån inom livsmedelssektorn som i över 40 år har gett branschen kraftfulla och handlingsbara insikter.

Varje månad bevakar Mintel 38 000 produktlanseringar och varje dag frågar de tusentals konsumenter om deras åsikter. De samlar meningsfulla observationer från hela världen och håller reda på de senaste trenderna och innovationerna för att ge deras kunder den kunskap de behöver för att bygga ett kraftfullt varumärke eller lansera en framgångsrik innovation på marknaden.

Vi får ta del av spännande trender uppbackade av konsumentdata och observationer samt företagsexempel från Peas of Heaven, Picadeli och Risenta. Några av de huvudområden vi kommer att djupdyka i är: Hållbarhet, hälsa & välmående, bekvämlighet, vegetariska och skräddarsydda dieter.

Seminariet kommer att hållas på engelska.

Missa inte detta!

DATUM

Tisdagen den 2 juni 2020 kl 13-16

KOSTNAD

Kostnadsfritt

PLATS

Digitalt via Zoom

Länk till mer information & anmälan

INBJUDAN

Om smak, doft, känsla, hörsel och utseende – Introduktion till sensorik

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT 

Hur påverkar smak, doft, känsla, hörsel och utseende en produkt? Hur kan förändrade sensoriska egenskaper påverka försäljningen? Vad säger konsumenten och hur fungerar egentligen en tränad sensorisk panel?

Under seminariet får du ta del av presentationer och har möjlighet att ställa frågor i en chatt eller vid frågestunden. Vi kommer även att ha en del praktiska övningar, och för att det ska vara möjligt kommer du innan den 10 juni få ett kit med prover hemskickat till en postadress som du kommer få uppge i samband med din anmälan.

DATUM

Onsdag 10 juni 2020 kl 15:00-17:30

Till program och anmälan

PLATS

Digitalt seminarium

INBJUDAN

Brand new WordPress theme with unlimited power and customization possibilities

EVENTET HAR REDAN VARIT

Cookalong med Taste by Louise och Catxalot – Lär dig laga mat med alger, en av framtidens råvaror

Välkommen på en praktisk, kreativ och inspirerande cookalong där vi tillsammans lagar en fiskgryta med krispiga grönsaker i kokosmjölk med smak av blåstång, ingefära och lime & som toppas med en algaioli och blåstångsknoppar – Smarrigt!

Under cookalongen lagar vi mat tillsammans med Louise utifrån ett förutbestämt recept. Med i studion finns även Linnea från Catxalot som sedan 2014 introducerat tång på den svenska marknaden. Du kommer att ha möjlighet att chatta och ställa dina frågor om tång, alger och matlagning under hela cookalongen. Visste du tex att tång är det vardagliga samlingsnamnet för stora alger?

Ta möjligheten att lära dig mer om matlagning, tång och alger samtidigt som du får tips och råd i köket, så kan vi lova dig att det är en god och ny rätt du serverar på middagsbordet denna kväll!

Datum: torsdag 28 maj 2020

Tid: 18.00-19.00

Plats: Instagram tastebylouise

Till program och anmälan

INBJUDAN

Om hållbara livsmedelsförpackningar – Plast, återvinning, pant och lagstiftning

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Hur ska du tänka kring livsmedelsförpackningar och vad är egentligen en hållbar förpackning? Är plast den stora boven och hur säkerställer du att förpackningen återvinns? Vilka särskilda regler gäller för livsmedelsförpackningar och hur kan du kommunicera kring företagets förpackningar?Konsumentens efterfrågan på hållbara förpackningar fortsätter att öka. Den 27 maj har du möjlighet att lyssna på och ställa frågor till experter inom förpackningsområdet. Vi kommer ha experter och företag på plats kopplat till återvinning, pant och lagstiftning där information, erfarenheter och framtidsutsikter blandas.

DATUM

Den 27 maj 2020 kl 9:00 – 11:00

PLATS

Digitalt via Zoom

Till program och anmälan

INBJUDAN

Inspirerande digitalt seminarie om Livsmedelscertifiering – Hur, för vem och varför?

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Är du nyfiken på vilken typ av certifiering eller märkning som kan vara lämplig för just ditt företag?

Under seminariet kommer du att få höra Åsa Orrö, marknads- och regelutvecklare inom livsmedel på KRAV, Christina Behm Velenik, ansvarig för IP Arbetsvillkor, IP Livsmedel och reglerna för märkningen Svenskt Sigill samt Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Från Sverige berätta om vad det innebär att vara certifierad, hur du går tillväga och vad de olika märkningarna står för. Du kommer också få en kort introduktion till vad det gröna lövet (EU Ekologiskt) står för och vad en certifiering mot BRC eller FSSC innebär.

DATUM

Måndag 27 april 2020 kl 08:30 – 10:00

Till program och anmälan

PLATS

Digitalt via Zoom

28 MAJ 2019

Exportnätverket

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Träff för medlemmar i Exportnätvkerket för livsmedelsföretag i Västra Götaland. Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Linus Arnold, 010-516 6724, linus.arnold@ri.se

28 januari 2020 OCH 11 FEBRUARI 2020

Skype-seminarium om Vinnovas utlysning “Innovativa Startups”

NÄR? 28 januari 2020, kl 14:00-14:45, eller 11 februari, kl 14:00-14:45  VAR? Skype (du kopplar upp dig via dator eller telefon från ditt eget kontor)

Finnes: 300 000 kronor. Sökes: Nystartat företag som vill växa i Sverige och har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens.

Nu öppnar Vinnova ännu en omgång av den populära utlysningen ”Innovativa Startups”. Detta är ett finansieringserbjudande riktat till små, nystartade företag som är yngre än fem år, har en omsättning lägre än två miljoner kronor per år och inte har delat ut vinst. Här kan ni söka upp till 300 000 kronor för att ta fram prototyper, utveckla affärsmodellen eller skapa strategier för att skydda företagets nya lösning.

Vi på Livsmedelsacceleratorn vill underlätta för er att ansöka om finansiering och bjuder därför in till Skypeseminarium vid två tillfällen, 28 januari och 11 februari, för att berätta mer om utlysningen och hur man går till väga för att söka, samt lite tips för en lyckad ansökan. Livsmedelsacceleratorn erbjuder också individuell feedback på er ansökan separat från seminariet.

Förra omgången sökte 560 företag i Sverige och 93 blev beviljade stöd. Från vår sida sökte sex livsmedelsföretag med vår hjälp och två av dem fick sin ansökan beviljad, Bohus Seaculture och Mycorena. Bland tidigare beviljade projekt hittar vi Havstenssunds Ostron, och CGrind.

Exempel på vad vi tar upp under seminariet:

• Var och hur du fyller i ansökan

• Vad som krävs för att kunna söka

• Konkreta exempel och tips på hur man formulerar sin ansökan

• Typiska fallgropar i tidigare ansökningar och vad man bör tänka på

• Möjlighet att ställa frågor via Skypes chatt-funktion.

Kontakta vår företagsutvecklare Matilda Persson (matilda.e.persson@ri.se) för mer information och anmälan.

22 NOVEMBER 2019

Exportnätverket

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Träff för medlemmar i Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland. Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Linus Arnold, 010-516 6724, linus.arnold@ri.se

6 november 2019

Nordic Food Industry – Innovationsdag på RISE

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Varmt välkommen till RISE – en dag med fokus på hållbara livsmedelssystem och hållbar produktutveckling. Som deltagare får du ta del av konkreta exempel och inspirerande seminarier där vi diskuterar framtidens tekniker och livsmedelsprodukter, cirkulära flöden, hållbar nutrition och hälsa.

Dessutom kommer vi att presentera de möjligheter som finns i våra testbäddar, värdskap och nätverk. Dagen avslutas med en mingellunch.

Livsmedelsacceleratorn medverkar för att berätta om hur vi stöttar små och medelstora livsmedelsföretag inom områden som affär, teknik, utbildning och finansiering.

ANMÄLAN Läs programmet här

4 NOVEMBER 2019

Workshop i affärsmodellering

Har du en konkurrenskraftig affärsmodell?

Tål din nuvarande affärsmodell mötet med kunden/marknaden?

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Nytt tillfälle när vi håller vår uppskattade workshop inom affärsmodellering. Detta är ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om hur man optimerar affärsutvecklingen mot en tydlig kund eller marknad.

Vi kommer att jobba enligt Business Model Canvas-metoden där företagets egna affärsmodell kartläggs utifrån ett antal nyckelelement: partners, aktivitet, resurser, värdeerbjudande, kundrelationer, kanaler, kundsegment, kostnadsstruktur och intäktsströmmar.

Syftet med workshopen är att förbättra företagets affärsmodell och synliggöra styrkor och svagheter i affärsidén. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras. Alla deltagande företag arbetar utifrån sitt eget företag och sin egna affärsidé.

Workshopen i affärsmodellering arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Industriell Dynamik och Connect Sverige Region Väst, med finansiering av Västra Götalandsregionen. Passar dig som har ett företag i tidigt skede. Workshopen är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Susanna Moore, 010-516 6612, susanna.moore@ri.se

ANMÄLAN

3 SEPTEMBER 2019

Finansieringsseminarium

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Behöver ditt företag pengar för att växa hållbart? Sitter ni på idéer som ni vill utveckla och som kan hjälpa företaget framåt?

Missa inte tillfället att lära mer om

• finansiering av utvecklings- och innovationsprojekt

• stöd som möjliggör er digitaliserings- eller automationsresa

• finansiering som hjälper er att nå nya marknader

• hur ni bäst förbereder er för att ta in externt kapital

Seminariet arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med SAMLA, Industriell Dynamik och föreläsarna, med finansiering av Västra Götalandsregionen och den Europeiska regionala utvecklingsfonden och vänder sig primärt till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen som är fristående och har max 249 anställda. Deltagande är kostnadsfritt för avsedd målgrupp.

ANMÄLAN (STÄNGD)Läs programmet här (pdf)

Skype-seminarium om Vinnovas utlysning “Innovativa Startups”

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Är ni Sveriges mest innovativa startup? Då har vi goda nyheter! Vinnovas utlysning “Innovativa Startups” riktar sig till små, nystartade företag som vill växa i Sverige och som har innovativa affärsidéer som klarar sig i internationell konkurrens. Man kan ansöka om upp till 300.000 kronor i bidrag och pengarna kan till exempel användas till att ta fram och testa prototyper, ta fram strategier för att skydda företagets nya idé eller projekt eller identifiera och pröva en hypotes om marknaden/kundnyttan.

Exempel på vad vi tar upp under seminariet:

• Var och hur du fyller i ansökan

• Vad som krävs för att kunna söka

• Konkreta exempel och tips på hur man formulerar sin ansökan

• Typiska fallgropar i tidigare ansökningar och vad man bör tänka på

• Möjlighet att ställa frågor gällande Innovativa startups steg 1 i skriftlig form, via Skypes chatt-funktion.

Kontakta matilda.e.persson@ri.se för information om hur du kan delta.

22 MAJ 2019

Seminarium: Hållbara förpackningar

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Välkommen till en inspirerande dag om förpackningar. Det kommer handla om hållbara förpackningar, förpackningstrender och förpackningens påverkan på konsumenten och på livsmedlet. Medverkar gör RISE, Flextrus, Normpack, ÅF och Nordiska Kafferosteriet.

Detta seminarium är ett samarrangemang mellan Livsmedelsaccceleratorn och Nordic Taste & Flavour Centre, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket. Seminariet riktar sig till dig som är aktiv inom livsmedelsindustrin i Västra Götaland och är kostnadsfritt* för avsedd målgrupp.

Välj om du vill vara med på förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen.

ANMÄLAN (STÄNGD) Läs programmet här (pdf)

14-15 MAJ 2019

Food Venture Sweden 2019

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Food Venture Sweden (tidigare Food Venture & Partnering Days) är mötesplatsen för startups, industri och investerare inom livsmedel. Eventet vill främja samarbeten och/eller investeringar kring skalbara koncept inom livsmedelsområdet. Deltagare ges möjlighet att nätverka, lyssna till pitchar, boka förbokade möten och mycket mer med våra 30 utvalda startups.

LÄS MER

16 APRIL 2019

Workshop i affärsmodellering

Har du en konkurrenskraftig affärsmodell? Tål din nuvarande affärsmodell mötet med kunden/marknaden?

Den 16 april håller vi vår uppskattade workshop inom affärsmodellering. Detta är ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om hur man optimerar affärsutvecklingen mot en tydlig kund eller marknad.

Vi kommer att jobba enligt Business Model Canvas-metoden där företagets egna affärsmodell kartläggs utifrån ett antal nyckelelement: partners, aktivitet, resurser, värdeerbjudande, kundrelationer, kanaler, kundsegment, kostnadsstruktur och intäktsströmmar.

Syftet med workshopen är att förbättra företagets affärsmodell och synliggöra styrkor och svagheter i affärsidén. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras. Alla deltagande företag arbetar utifrån sitt eget företag och sin egna affärsidé.

Workshopen i affärsmodellering arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Industriell Dynamik och Connect Sverige Region Väst, med finansiering av Västra Götalandsregionen. Workshopen är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Susanna Moore, 010-516 6612, susanna.moore@ri.se

ANMÄLAN (STÄNGD)Läs programmet här (pdf)

28 FEBRUARI 2019

Exportnätverket

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Träff för medlemmar i Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland.

Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Linus Arnold, 010-516 6724, linus.arnold@ri.se

5 FEBRUARI 2019

Pitch Night – en kväll med startups, crowdfunding och nätverkande

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Välkommen till Pitch Night! Här får du möjlighet att träffa andra entreprenörer och samtidigt lyssna på ett inspirerande och lärorikt pass där kvällens värd, FundedByMe, berättar hur du kan finansiera din idé med hjälp av crowdfunding. Det kommer att finnas gott om möjligheter att ställa frågor och nätverka.

Vem bör komma? – Du som är nyfiken på crowdfunding – Du som har en idé om ett startup – Du som vill träffa spännande entreprenörer – Du som vill nätverka

Eventet är öppet och gratis för alla, men vi har ett begränsat antal platser.

ANMÄLAN (STÄNGD)

Pitch Night är ett samarrangemang mellan FundedByMe (fundedbyme.com), Silicon Vikings (siliconvikings.com) samt Livsmedelsacceleratorn och Food Venture Sweden vid RISE.

17 JANUARI 2019

AGFO Talk + Träffa en expert

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Häng med när AGFO och Livsmedelsacceleratorn tittar närmare på vilka konsumenttrender som är på gång med svenska och internationella exempel. Vi djupdyker kring hälsa och kommunikation för företagare i livsmedelsbranschen. Det gör vi tillsammans med en spännande panel.

AGFO Talk, 8:00 – 9:30

Dagen börjar med frukostmingel, trendspaning och panelsamtal ihop med Lovisa Madås och Frida Jonson från AGFO samt våra spännande gäster Anne Kolbrand från Njie, Markus Zetterström från MaurtenAnna Post från Institutionen från kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs Universitet och Maria Gustafsson från Food Clarity.

Träffa en expert, 9:30 – 10:30 (drop-in frågestund)

Direkt efter morgonens program har du möjlighet att träffa en expert för att ställa frågor gällande din egen livsmedelsproduktion. Fråga Haris Hondo om process- och produktionsteknik, fråga Kristina Bergman om miljö och hållbara livsmedelskedjor, fråga Kajsa Malmberg om mikrobiologi och hygien och fråga Richard Karlsson om certifiering och livsmedelsgodkända lokaler. Har du specifika frågor redan på förhand kan du gärna skicka dem till Linnea.Qvirist@ri.se

ANMÄLAN (STÄNGD)

Arrangör är Livsmedelsaccceleratorn i samarbete med Industriell Dynamik och RISE, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket. Träffen riktar sig till dig som är aktiv inom livsmedelsindustrin i Västra Götaland och är kostnadsfri för avsedd målgrupp. För eventuella frågor, kontakta Susanna.Moore@ri.se

Trendspanare & Panel

LOVISA MADÅS

Grundare AGFO

FRIDA JONSSON

Grundare AGFO

ANNA POST

Universitetslektor på Institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs Universitet

MARKUS ZETTERSTRÖM

Head of Business Development, Maurten

ANNE KOLBRAND

Innovation Manager, Njie Foods

MARIA GUSTAFSSON

Legitimerad Dietist, Food Clarity

Tidigare evenemang (2018)

7 december 2018: Temadag “Framtidens mat från havet – en dag om musslor, alger och ostron”

Är du nyfiken på hur vi utvecklar marknaden och skapar innovativa produkter för morgondagens konsument av det vi skördar från havet? I så fall ska du sätta ett kryssa i kalendern den 7 december och bege dig till Strömstad för en temadag arrangerad av Maritima klustret, fokus Marina livsmedel tillsammans med projekt Framtiden är blå som drivs av Svinesundskommittén och Østfold Fylkeskommune.

Strömstad Spa & Resort bjuder på innovativ mat från havet och på eftermiddagen ges det tillfälle att prata mer med PINC och Orkla, att träffa forskare med expertkunskaper inom flera områden liksom Livsmedelsacceleratorn, Ard Innovation och Eik Idéverksted som kan ge råd och tipsa om finansieringslösningar för små och medelstora livsmedelsföretag.

Workshopen vänder sig i första hand till små och tidiga livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen och är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

Detta seminarium har redan varit

ANMÄLAN (STÄNGD)PROGRAM (PDF)

21 november 2018: Workshop i affärsmodellering – optimera din väg till marknaden

Vår workshop inom affärsmodellering är ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om hur man optimerar affärsutvecklingen mot en tydlig kund eller marknad.

Vi jobbar enligt Business Model Canvas-metoden där företagets egna affärsmodell kartläggs utifrån ett antal nyckelelement: partners, aktivitet, resurser, värdeerbjudande, kundrelationer, kanaler, kundsegment, kostnadsstruktur och intäktsströmar.

Syftet med workshopen är att förbättra företagets affärsmodell och synliggöra styrkor och svagheter i affärsidén. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras.

Workshopen vänder sig i första hand till små och tidiga livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen och är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

Detta seminarium har redan varit

ANMÄLAN (STÄNGD)PROGRAM (PDF)

25 oktober 2018: Seminarium “Organisation för framgångsrik livsmedelsexport”

Träff för medlemmar i Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland.

Temat för denna träff är ”Organisation för framgångsrik livsmedelsexport”. Peter Bryttne från LeaderShapers kommer att ge inspiration och information kring vikten av att organisera sig rätt för att ta till vara på sin exportpotential. Klas Johansson på Fazer Kvarn kommer även berätta om hur exportmöjligheterna har påverkats av att gå från ett fristående mindre bolag (Frebaco) till att vara en del av en större koncern. Maria Varnauskas från Business Sweden kommer att berätta om nya möjligheter inom Try Swedish satsningen.

Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

Detta seminarium har redan varit

27 september 2018: Challenge workshop om matsvinn, ”från svinn till win”

Vi välkomnar aktörer i livsmedelskedjan för att väcka tankar kring hur man kan jobba med svinn och andra sidoströmmar som ny affärsmöjlighet. På förmiddagen samkör vi eventet med RISE och lyssnar in spännande föreläsningar bland annat Michiel Kernkamp (Nestlé) om hur man kan minska matsvinn och öka livsmedelsanvändandet, Linnéa Axelsson (Findus) om inspiration för minskad kassation, Amanda Persson (Flextrus) om matsmarta förpackningar, samt exempel från RISE’s matsvinnsarbete i olika projekt. På eftermiddagen fokuserar vi på behov hos små och medelstora företag med inspirationsföreläsningar, workshop och med information om finansieringsmöjligheter inom området. Det blir även gott om tid för att nätverka och knyta nya kontakter. Varmt välkomna!

Detta seminarium har redan varit

ANMÄLAN (STÄNGD)PROGRAM (PDF)

21 september 2018: Inspirationsseminarium om digitalisering

Nu bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett seminarium om digitaliseringens möjligheter för dig som livsmedelsföretagare. Du får lyssna till bland annat Märta Jansdotter (VD på Gröna Gårdar) och Ellinor Wetterblad (Marketing Manager på Diglias, tidigare Digital Brand Manager på Santa Maria) berätta om deras arbete med digitalisering. Dessutom kommer representanter från bland annat Acosens, SMPLX och RISE berätta om olika case och digitala lösningar för livsmedelsbranschen. Livsmedelsacceleratorn kommer också att berätta om finansieringsmöjligheter och pågående utbildningsinitiativ inom området. Det blir även gott om tid för att nätverka och knyta nya kontakter. Varmt välkomna!

Detta seminarium har redan varit

ANMÄLAN (STÄNGD)PROGRAM (PDF)