Event

 27 APRIL 2020

Inspirerande digitalt seminarie om Livsmedelscertifiering
– Hur, för vem och varför?

Är du nyfiken på vilken typ av certifiering eller märkning som kan vara lämplig för just ditt företag? På vårens första digitala seminarie reder Livsmedelsacceleratorn ut begreppen.
Under seminariet kommer du att få höra Åsa Orrö, marknads- och regelutvecklare inom livsmedel på KRAV, Christina Behm Velenik, ansvarig för IP Arbetsvillkor, IP Livsmedel och reglerna för märkningen Svenskt Sigill samt Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Från Sverige berätta om vad det innebär att vara certifierad, hur du går tillväga och vad de olika märkningarna står för. Du kommer också få en kort introduktion till vad det gröna lövet (EU Ekologiskt) står för och vad en certifiering mot BRC eller FSSC innebär.

PROGRAM

08:00-08:10 Malin Axel-Nilsson från Livsmedelsacceleratorn hälsar välkomna
08:10-08:35 Från Sverige, Ulrika Norvell
08:35-09:00 KRAV, Åsa Orrö
09:00-09:25 IP Livsmedel och IP Arbetsvillkor, Christina Behm-Velenik
09:25-09:50 Paus med frågestund
09:50-10:00 EU Ekologiskt, Malin Axel-Nilsson
10:00-10:15 BRC/FSSC, Malin Axel-Nilsson
10:15-10:30 Sammanfattning och avslut, Malin Axel-Nilsson

Seminariet ges som ett digitalt seminarium. Du kommer att kunna se och höra presentationerna, och har dessutom möjlighet att ställa frågor i en chatt eller vid frågestunden.

Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan sker via knappen nedan och du får därefter ett mail med bekräftelse på din anmälan. Bekräftelsen innehåller en länk som du klickar på när det är dags för seminariet. Sista dag för anmälan 23 april.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Malin Axel-Nilsson på Livsmedelsacceleratorn via e-post: malin.axel-nilsson@ri.se

Välkomna!

Länk till anmälan

coronaviruset (covid-19)
Vi följer noggrant utvecklingen och gällande direktiv kring Coronaviruset och tar beslut kring event och seminarier efter hand. Vi reserverar oss därför för att detta seminarium kan komma att skjutas fram.

27 MAJ 2020

Hållbara livsmedelsförpackningar – Plast, återvinning, pant och lagstiftning

Hur ska man tänka kring livsmedelsförpackningar och vad är egentligen en hållbar förpackning? Är plast den stora boven och hur säkerställer man att förpackningen återvinns? Vilka särskilda regler gäller för livsmedelsförpackningar och hur kan man kommunicera kring förpackningar? 

Datum: Onsdag 27:e maj
Tid: 8.30-11.00
Plats: Webinarium

Är du intresserad av att delta? Anmäl dig med ett mail och ange vilket av eventen du är intresserad av till livsmedelsacceleratorn@ri.se så återkommer vi med en bekräftelse och ytterligare information.

SAVE THE DATE – 2 JUNI 2020

Om trender: Trendseminarium med Mintel 

Den 2 Juni bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett inspirerande Trendseminarium inom livsmedel med fokus på framtida möjligheter för små och medelstora livsmedelsföretag.

Trendföreläsare är Mintel – den ledande marknadsundersöknings-byrån inom livsmedelssektorn som i över 40 år har gett branschen kraftfulla och handlingsbara insikter.

Varje månad bevakar Mintel 38 000 produktlanseringar och varje dag frågar de tusentals konsumenter om deras åsikter. De samlar meningsfulla observationer från hela världen och håller reda på de senaste trenderna och innovationerna för att ge deras kunder den kunskap de behöver för att bygga ett kraftfullt varumärke eller lansera en framgångsrik innovation på marknaden.

Seminariet kommer att hållas på engelska. Missa inte detta!

Datum: Tisdag 2:e juni
Tid: 13:00 – 16:00
Plats: Frans Personsväg 6, Göteborg eller Webinar 

Håll utkik, anmälningslänk kommer inom kort!

SAVE THE DATE – 10 JUNI 2020

Introduktion till sensorik

Hur påverkar smak, doft, känsla, hörsel och utseende en produkt? Hur kan förändrade sensoriska egenskaper påverka försäljningen? Vad säger konsumenten och hur fungerar egentligen en tränad sensorisk panel?

Den 10 Juni bjuder vi in till en eftermiddag för att ge svar på ovan frågeställningar och ge en introduktion till sensorik och varför detta är så relevant för utveckladet av en lyckad livsmedelsprodukt.

Ni kommer få möjlighet att lyssna till sensoriska experter Cecilia Norman (RISE) och Penny Bergman (RISE) som genom teoretiska och praktiska exempel kommer guida er till hur ni kan jobba med sensorik kopplat till både produkt och kommunikation. Dessutom kommer ni få lyssna på företag som förändrat sina produkters sensoriska egenskaper och hur det påverkade deras försäljning, konsumentens upplevelse eller liknande.

Seminariet avslutas med ett mingel, där det finns möjlighet att mingla och ställa fler frågor till experter och företagsutvecklare, med uppfräschande tillbehör.

Datum: Onsdag 10:e juni
Tid: 15.00-17.30
Plats: Frans Perssons väg 6, Göteborg

Håll utkik, anmälningslänk kommer inom kort!

Förhinder?

Livsmedelsacceleratorn gillar människor men inte matsvinn, så om du av någon anledning behöver ställa in ditt deltagande på ett seminarium eller event – meddela oss!
Vi tillämpar en så kallad no show-avgift vid utebliven närvaro. Om du inte kan komma på ett evenemang som du är anmäld till, är det viktigt att du avbokar senast 24 timmar innan start. Detta för att vi ska kunna planera med föreläsare, lokaler, förtäring och personal. Om du uteblir och inte har avanmält dig i tid utgår en avgift på 300 kr, om inte annat specifikt anges.
Kom ihåg att du alltid har möjlighet att skicka en kollega i ditt ställe, då utgår ingen avgift.
Avanmälan görs till livsmedelsacceleratorn@ri.se eller avsändaren i din inbjudan.

AVANMÄLAN
28 januari 2020 OCH 11 FEBRUARI 2020

Skype-seminarium om Vinnovas utlysning “Innovativa Startups”

NÄR? 28 januari 2020, kl 14:00-14:45, eller 11 februari, kl 14:00-14:45  VAR? Skype (du kopplar upp dig via dator eller telefon från ditt eget kontor)

Finnes: 300 000 kronor. Sökes: Nystartat företag som vill växa i Sverige och har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens.

Nu öppnar Vinnova ännu en omgång av den populära utlysningen ”Innovativa Startups”. Detta är ett finansieringserbjudande riktat till små, nystartade företag som är yngre än fem år, har en omsättning lägre än två miljoner kronor per år och inte har delat ut vinst. Här kan ni söka upp till 300 000 kronor för att ta fram prototyper, utveckla affärsmodellen eller skapa strategier för att skydda företagets nya lösning.

Vi på Livsmedelsacceleratorn vill underlätta för er att ansöka om finansiering och bjuder därför in till Skypeseminarium vid två tillfällen, 28 januari och 11 februari, för att berätta mer om utlysningen och hur man går till väga för att söka, samt lite tips för en lyckad ansökan. Livsmedelsacceleratorn erbjuder också individuell feedback på er ansökan separat från seminariet.

Förra omgången sökte 560 företag i Sverige och 93 blev beviljade stöd. Från vår sida sökte sex livsmedelsföretag med vår hjälp och två av dem fick sin ansökan beviljad, Bohus Seaculture och Mycorena. Bland tidigare beviljade projekt hittar vi Havstenssunds Ostron, och CGrind.

Exempel på vad vi tar upp under seminariet:
• Var och hur du fyller i ansökan
• Vad som krävs för att kunna söka
• Konkreta exempel och tips på hur man formulerar sin ansökan
• Typiska fallgropar i tidigare ansökningar och vad man bör tänka på
• Möjlighet att ställa frågor via Skypes chatt-funktion.

Kontakta vår företagsutvecklare Matilda Persson (matilda.e.persson@ri.se) för mer information och anmälan.

22 NOVEMBER 2019

Exportnätverket

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Träff för medlemmar i Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland. Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Linus Arnold, 010-516 6724, linus.arnold@ri.se

6 november 2019

Nordic Food Industry – Innovationsdag på RISE

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Varmt välkommen till RISE – en dag med fokus på hållbara livsmedelssystem och hållbar produktutveckling. Som deltagare får du ta del av konkreta exempel och inspirerande seminarier där vi diskuterar framtidens tekniker och livsmedelsprodukter, cirkulära flöden, hållbar nutrition och hälsa.
Dessutom kommer vi att presentera de möjligheter som finns i våra testbäddar, värdskap och nätverk. Dagen avslutas med en mingellunch.
Livsmedelsacceleratorn medverkar för att berätta om hur vi stöttar små och medelstora livsmedelsföretag inom områden som affär, teknik, utbildning och finansiering.

ANMÄLAN Läs programmet här
4 NOVEMBER 2019

Workshop i affärsmodellering

Har du en konkurrenskraftig affärsmodell?
Tål din nuvarande affärsmodell mötet med kunden/marknaden?

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Nytt tillfälle när vi håller vår uppskattade workshop inom affärsmodellering. Detta är ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om hur man optimerar affärsutvecklingen mot en tydlig kund eller marknad.

Vi kommer att jobba enligt Business Model Canvas-metoden där företagets egna affärsmodell kartläggs utifrån ett antal nyckelelement: partners, aktivitet, resurser, värdeerbjudande, kundrelationer, kanaler, kundsegment, kostnadsstruktur och intäktsströmmar.

Syftet med workshopen är att förbättra företagets affärsmodell och synliggöra styrkor och svagheter i affärsidén. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras. Alla deltagande företag arbetar utifrån sitt eget företag och sin egna affärsidé.

Workshopen i affärsmodellering arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Industriell Dynamik och Connect Sverige Region Väst, med finansiering av Västra Götalandsregionen. Passar dig som har ett företag i tidigt skede. Workshopen är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Susanna Moore, 010-516 6612, susanna.moore@ri.se

ANMÄLAN
3 SEPTEMBER 2019

Finansieringsseminarium

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Behöver ditt företag pengar för att växa hållbart? Sitter ni på idéer som ni vill utveckla och som kan hjälpa företaget framåt?

Missa inte tillfället att lära mer om
• finansiering av utvecklings- och innovationsprojekt
• stöd som möjliggör er digitaliserings- eller automationsresa
• finansiering som hjälper er att nå nya marknader
• hur ni bäst förbereder er för att ta in externt kapital

Seminariet arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med SAMLA, Industriell Dynamik och föreläsarna, med finansiering av Västra Götalandsregionen och den Europeiska regionala utvecklingsfonden och vänder sig primärt till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen som är fristående och har max 249 anställda. Deltagande är kostnadsfritt för avsedd målgrupp.

ANMÄLAN (STÄNGD)Läs programmet här (pdf)

Skype-seminarium om Vinnovas utlysning “Innovativa Startups”

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Är ni Sveriges mest innovativa startup? Då har vi goda nyheter! Vinnovas utlysning “Innovativa Startups” riktar sig till små, nystartade företag som vill växa i Sverige och som har innovativa affärsidéer som klarar sig i internationell konkurrens. Man kan ansöka om upp till 300.000 kronor i bidrag och pengarna kan till exempel användas till att ta fram och testa prototyper, ta fram strategier för att skydda företagets nya idé eller projekt eller identifiera och pröva en hypotes om marknaden/kundnyttan.

Exempel på vad vi tar upp under seminariet:
• Var och hur du fyller i ansökan
• Vad som krävs för att kunna söka
• Konkreta exempel och tips på hur man formulerar sin ansökan
• Typiska fallgropar i tidigare ansökningar och vad man bör tänka på
• Möjlighet att ställa frågor gällande Innovativa startups steg 1 i skriftlig form, via Skypes chatt-funktion.

Kontakta matilda.e.persson@ri.se för information om hur du kan delta.

Skype-seminarium om “FoU-kort” som kan ge dig upp till 700.000 kronor till utvecklingsprojekt

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Västra Götalandsregionen erbjuder stöd till forskningsprojekt som ska hjälpa företag att ta fram ny vetenskaplig kunskap och kompetens för att utveckla tjänster, varor och processer.  Upp till 700 000 kr i FoU-stöd kan lämnas. Exempel på projekt som du kan använda stödet till är nya metoder och tekniker för att förlänga hållbarhet på en produkt, nya tekniker eller processer för att ändra strukturen på er produkt,  utveckling av nya recept som gör er produkt optimal för att t.ex. kunna frysas eller tinas, utveckling av en ny förpackningslösning.

Exempel på vad vi tar upp under seminariet:
• Var du hittar blanketten
• Vad som krävs för att kunna söka
• Konkreta exempel och tips på hur man formulerar sin ansökan,
• Typiska fallgropar i tidigare ansökningar
• Hur man hittar relevant kompetens för att utveckla sin idé
• Finns möjlighet att ställa frågor gällande FoU-avancerat i skriftlig form, via Skypes chatt-funktion.

Kontakta kajsa.malmberg@ri.se för information om hur du kan delta.

28 MAJ 2019

Exportnätverket

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Träff för medlemmar i Exportnätvkerket för livsmedelsföretag i Västra Götaland. Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Linus Arnold, 010-516 6724, linus.arnold@ri.se

22 MAJ 2019

Seminarium: Hållbara förpackningar

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Välkommen till en inspirerande dag om förpackningar. Det kommer handla om hållbara förpackningar, förpackningstrender och förpackningens påverkan på konsumenten och på livsmedlet. Medverkar gör RISE, Flextrus, Normpack, ÅF och Nordiska Kafferosteriet.

Detta seminarium är ett samarrangemang mellan Livsmedelsaccceleratorn och Nordic Taste & Flavour Centre, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket. Seminariet riktar sig till dig som är aktiv inom livsmedelsindustrin i Västra Götaland och är kostnadsfritt* för avsedd målgrupp.

Välj om du vill vara med på förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen.

ANMÄLAN (STÄNGD) Läs programmet här (pdf)
14-15 MAJ 2019

Food Venture Sweden 2019

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Food Venture Sweden (tidigare Food Venture & Partnering Days) är mötesplatsen för startups, industri och investerare inom livsmedel. Eventet vill främja samarbeten och/eller investeringar kring skalbara koncept inom livsmedelsområdet.
Deltagare ges möjlighet att nätverka, lyssna till pitchar, boka förbokade möten och mycket mer med våra 30 utvalda startups.

LÄS MER
16 APRIL 2019

Workshop i affärsmodellering

Har du en konkurrenskraftig affärsmodell?
Tål din nuvarande affärsmodell mötet med kunden/marknaden?

Den 16 april håller vi vår uppskattade workshop inom affärsmodellering. Detta är ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om hur man optimerar affärsutvecklingen mot en tydlig kund eller marknad.

Vi kommer att jobba enligt Business Model Canvas-metoden där företagets egna affärsmodell kartläggs utifrån ett antal nyckelelement: partners, aktivitet, resurser, värdeerbjudande, kundrelationer, kanaler, kundsegment, kostnadsstruktur och intäktsströmmar.

Syftet med workshopen är att förbättra företagets affärsmodell och synliggöra styrkor och svagheter i affärsidén. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras. Alla deltagande företag arbetar utifrån sitt eget företag och sin egna affärsidé.

Workshopen i affärsmodellering arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Industriell Dynamik och Connect Sverige Region Väst, med finansiering av Västra Götalandsregionen. Workshopen är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Susanna Moore, 010-516 6612, susanna.moore@ri.se

ANMÄLAN (STÄNGD)Läs programmet här (pdf)
28 FEBRUARI 2019

Exportnätverket

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Träff för medlemmar i Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland.
Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Linus Arnold, 010-516 6724, linus.arnold@ri.se

5 FEBRUARI 2019

Pitch Night – en kväll med startups, crowdfunding och nätverkande

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Välkommen till Pitch Night! Här får du möjlighet att träffa andra entreprenörer och samtidigt lyssna på ett inspirerande och lärorikt pass där kvällens värd, FundedByMe, berättar hur du kan finansiera din idé med hjälp av crowdfunding. Det kommer att finnas gott om möjligheter att ställa frågor och nätverka.

Vem bör komma?
– Du som är nyfiken på crowdfunding
– Du som har en idé om ett startup
– Du som vill träffa spännande entreprenörer
– Du som vill nätverka

Eventet är öppet och gratis för alla, men vi har ett begränsat antal platser.

ANMÄLAN (STÄNGD)

Pitch Night är ett samarrangemang mellan FundedByMe (fundedbyme.com), Silicon Vikings (siliconvikings.com) samt Livsmedelsacceleratorn och Food Venture Sweden vid RISE.

17 JANUARI 2019

AGFO Talk + Träffa en expert

DETTA EVENT HAR REDAN VARIT

Häng med när AGFO och Livsmedelsacceleratorn tittar närmare på vilka konsumenttrender som är på gång med svenska och internationella exempel. Vi djupdyker kring hälsa och kommunikation för företagare i livsmedelsbranschen. Det gör vi tillsammans med en spännande panel.

AGFO Talk, 8:00 – 9:30

Dagen börjar med frukostmingel, trendspaning och panelsamtal ihop med Lovisa Madås och Frida Jonson från AGFO samt våra spännande gäster Anne Kolbrand från Njie, Markus Zetterström från MaurtenAnna Post från Institutionen från kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs Universitet och Maria Gustafsson från Food Clarity.

Träffa en expert, 9:30 – 10:30 (drop-in frågestund)

Direkt efter morgonens program har du möjlighet att träffa en expert för att ställa frågor gällande din egen livsmedelsproduktion. Fråga Haris Hondo om process- och produktionsteknik, fråga Kristina Bergman om miljö och hållbara livsmedelskedjor, fråga Kajsa Malmberg om mikrobiologi och hygien och fråga Richard Karlsson om certifiering och livsmedelsgodkända lokaler. Har du specifika frågor redan på förhand kan du gärna skicka dem till Linnea.Qvirist@ri.se

ANMÄLAN (STÄNGD)

Arrangör är Livsmedelsaccceleratorn i samarbete med Industriell Dynamik och RISE, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket. Träffen riktar sig till dig som är aktiv inom livsmedelsindustrin i Västra Götaland och är kostnadsfri för avsedd målgrupp. För eventuella frågor, kontakta Susanna.Moore@ri.se

Trendspanare & Panel

LOVISA MADÅS

Grundare AGFO

FRIDA JONSSON

Grundare AGFO

ANNA POST

Universitetslektor på Institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs Universitet

MARKUS ZETTERSTRÖM

Head of Business Development, Maurten

ANNE KOLBRAND

Innovation Manager, Njie Foods

MARIA GUSTAFSSON

Legitimerad Dietist, Food Clarity

Tidigare evenemang (2018)

7 december 2018: Temadag “Framtidens mat från havet – en dag om musslor, alger och ostron”

Är du nyfiken på hur vi utvecklar marknaden och skapar innovativa produkter för morgondagens konsument av det vi skördar från havet? I så fall ska du sätta ett kryssa i kalendern den 7 december och bege dig till Strömstad för en temadag arrangerad av Maritima klustret, fokus Marina livsmedel tillsammans med projekt Framtiden är blå som drivs av Svinesundskommittén och Østfold Fylkeskommune.
Strömstad Spa & Resort bjuder på innovativ mat från havet och på eftermiddagen ges det tillfälle att prata mer med PINC och Orkla, att träffa forskare med expertkunskaper inom flera områden liksom Livsmedelsacceleratorn, Ard Innovation och Eik Idéverksted som kan ge råd och tipsa om finansieringslösningar för små och medelstora livsmedelsföretag.

Workshopen vänder sig i första hand till små och tidiga livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen och är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

Detta seminarium har redan varit

ANMÄLAN (STÄNGD)PROGRAM (PDF)

21 november 2018: Workshop i affärsmodellering – optimera din väg till marknaden

Vår workshop inom affärsmodellering är ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om hur man optimerar affärsutvecklingen mot en tydlig kund eller marknad.
Vi jobbar enligt Business Model Canvas-metoden där företagets egna affärsmodell kartläggs utifrån ett antal nyckelelement: partners, aktivitet, resurser, värdeerbjudande, kundrelationer, kanaler, kundsegment, kostnadsstruktur och intäktsströmar.
Syftet med workshopen är att förbättra företagets affärsmodell och synliggöra styrkor och svagheter i affärsidén. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras.

Workshopen vänder sig i första hand till små och tidiga livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen och är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

Detta seminarium har redan varit

ANMÄLAN (STÄNGD)PROGRAM (PDF)

25 oktober 2018: Seminarium “Organisation för framgångsrik livsmedelsexport”

Träff för medlemmar i Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland.
Temat för denna träff är ”Organisation för framgångsrik livsmedelsexport”. Peter Bryttne från LeaderShapers kommer att ge inspiration och information kring vikten av att organisera sig rätt för att ta till vara på sin exportpotential. Klas Johansson på Fazer Kvarn kommer även berätta om hur exportmöjligheterna har påverkats av att gå från ett fristående mindre bolag (Frebaco) till att vara en del av en större koncern. Maria Varnauskas från Business Sweden kommer att berätta om nya möjligheter inom Try Swedish satsningen.

Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

Detta seminarium har redan varit

27 september 2018: Challenge workshop om matsvinn, ”från svinn till win”

Vi välkomnar aktörer i livsmedelskedjan för att väcka tankar kring hur man kan jobba med svinn och andra sidoströmmar som ny affärsmöjlighet. På förmiddagen samkör vi eventet med RISE och lyssnar in spännande föreläsningar bland annat Michiel Kernkamp (Nestlé) om hur man kan minska matsvinn och öka livsmedelsanvändandet, Linnéa Axelsson (Findus) om inspiration för minskad kassation, Amanda Persson (Flextrus) om matsmarta förpackningar, samt exempel från RISE’s matsvinnsarbete i olika projekt. På eftermiddagen fokuserar vi på behov hos små och medelstora företag med inspirationsföreläsningar, workshop och med information om finansieringsmöjligheter inom området. Det blir även gott om tid för att nätverka och knyta nya kontakter. Varmt välkomna!

Detta seminarium har redan varit

ANMÄLAN (STÄNGD)PROGRAM (PDF)

21 september 2018: Inspirationsseminarium om digitalisering

Nu bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett seminarium om digitaliseringens möjligheter för dig som livsmedelsföretagare. Du får lyssna till bland annat Märta Jansdotter (VD på Gröna Gårdar) och Ellinor Wetterblad (Marketing Manager på Diglias, tidigare Digital Brand Manager på Santa Maria) berätta om deras arbete med digitalisering. Dessutom kommer representanter från bland annat Acosens, SMPLX och RISE berätta om olika case och digitala lösningar för livsmedelsbranschen. Livsmedelsacceleratorn kommer också att berätta om finansieringsmöjligheter och pågående utbildningsinitiativ inom området. Det blir även gott om tid för att nätverka och knyta nya kontakter. Varmt välkomna!

Detta seminarium har redan varit

ANMÄLAN (STÄNGD)PROGRAM (PDF)

This is one of the things
we do best 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Learn More