SydGrönt blir den första grönsaksproducenten i Sverige som har pantningsbara plastförpackningar

SydGrönt blir den första grönsaksproducenten i Sverige som har pantningsbara plastförpackningar

SydGrönt inleder samarbete med Bower och sätter pant på plastförpackningar som ett ytterligare steg i SydGrönts hållbarhetsarbete, skriver SydGrönt i ett pressmeddelande. Med hjälp av Bower appen skannas den tomma förpackningen och konsumenten belönas när de återvinner sina plastförpackningar vid återvinningsstationen.

Att vara matproducent innebär många utmaningar och SydGrönt har en viktig roll att producera mer mat till en växande befolkning. SydGrönt lever av jorden och har alltid en grön omtanke. Som en del i omställningarna med att minska klimatavtrycket är SydGrönt nu den första grönsaksproducenten i Sverige som tillsammans med Bower gjort sina plastförpackningar pantbara.

Med några enkla steg i en app belönas konsumenterna när de återvinner sina förpackningar vid vanliga återvinningsstationer.

-Vad vi måste göra för att uppnå den cirkulära ekonomin är att se till att saker som vi producerar samlas in och blir något nytt, och det är den funktionen vi fyller, förklarar Suwar Mert, VD på Bower.

  • Hållbarhet och kvalitet är viktiga ledstjärnor för SydGrönt, någonting som
    konkretiseras gentemot deras konsumenter när de nu ansluter sig till vårt system för incitamentsbaserad insamling och återvinning. Det ska bli spännande att följa vårt samarbete och vår gemensamma utveckling, säger Texas Kiiskinen, Bower.

Plastförpackningarnas enskilt viktigaste uppgift är att skydda grönsakerna och frukterna från producenten till butikerna, men även skydda produkterna hemma i konsumentens hem. Skulle grönsakerna inte ha något skydd är det risk att hållbarheten förkortas avsevärt och kommer i sin tur göra att många konsumenter kanske väljer att inte äta upp maten.

  • Som användare av förpackningar har vi ett ansvar att underlätta för att den plast vi använder för att skydda råvaran också sorteras rätt och kan återanvändas till nytt material, säger Anette Ekstrand, produkt- och marknadschef SydGrönt.

Alla delar i samhället behöver involveras för att klimatomställningen ska lyckas. När det kommer till maten är det på individnivå viktigt att äta mer grönsaker, samtidigt som vi drar ner på det animaliska. SydGrönt tror och hoppas att pantningsbara plastförpackningar kan öka medvetenheten och viljan att återvinna plastförpackningar.

SydGrönt arbetar för att det ska finnas ett brett sortiment av svenska grönsaker, frukter och bär, odlade på ett säkert och tryggt sätt. Både idag och för framtida generationer.

Källa samt mer information hittar du här