Lantmännen Cerealia inleder samarbete med Mycorena

Lantmännen Cerealia inleder samarbete med Mycorena

Lantmännen Cerealia påbörjar ett partnerskap med Foodtech-bolaget Mycorena, med en gemensam ambition att utveckla framtidens livsmedel av mycoprotein för den nordiska marknaden.

Lantmännen Cerealia och Mycorena – ett västsvenskt Foodtech-bolag som utvecklar svamp-baserat protein – inleder ett samarbete för att utveckla livsmedel baserade på hållbart producerat mycoprotein. Efter att tillsammans ha tagit fram prototyper, tar man nu nästa steg i denna strategiska satsning, med syfte att utveckla innovativa produkter till konsumenter i Norden.

– Vi satsar fullt ut på att driva tillväxt inom området ”framtidens livsmedel”. Partnerskapet med Mycorena är ett utmärkt exempel på hur vi kan komplettera vår interna affärsutveckling och innovationsavdelning med externa samarbeten för att få maximalt utbyte av våra kompetenser, säger Max Lagerstedt, Head of Growth Businesses på Lantmännen Cerealia.

– Att utveckla sättet vi tillverkar och konsumerar protein är grundläggande för Mycorena. Det kommer bli enormt spännande att inleda ett djupare samarbete med Lantmännen Cerealia. De representerar allt vi letar efter i en potentiell partner; deras värdekedja från jord till bord, kunskap, nätverk och välkända varumärken är enormt värdefullt för oss. Att kombinera vårt fokus på innovation med deras långa erfarenhet av avancerad livsmedelstillverkning kommer att göra oss starkare tillsammans, till fördel för de nordiska konsumenterna, säger Ramkumar Nair, Founder & Chief Executive Officer på Mycorena.

Foto: Mycorena