Livsmedelsföretagen lyfter hållbar matproduktion med ”Eat a Swede” och Alexander Skarsgård

Livsmedelsföretagen lyfter hållbar matproduktion med ”Eat a Swede” och Alexander Skarsgård

Går det att producera högkvalitativ mat till 10 miljarder människor på ett hållbart sätt? Enligt Livsmedelsföretagen är det fullt möjligt. Om svenska livsmedelsproducenter får rätt förutsättningar kan de visa resten av världen vägen till hållbar produktion. Därför lanserar Livsmedelsföretagen den globala kampanjen ”Eat a Swede”.

För att öka intresset kring frågan om hållbar livsmedelsproduktion har Livsmedelsföretagen spelat in en film med titeln ”Eat a Swede”. Filmen lanserades den 18 november och intresset för filmen är stort. En kort trailer som släpptes några dagar tidigare har redan setts 50 000 gånger.

Tittaren får följa Erik Karlsson, en forskare och entreprenör som drivs av en vision om att producera och sälja kött framodlat på celler från svenskar. I en av filmens scener försöker Erik övertyga Alexander Skarsgård, en av Sveriges mest kända skådespelare, att donera celler för odling.

Filmen är regisserad av Daniel Hallberg, känd från bland annat ”Luuk & Hallberg” och ”Hallberg” på SVT. I slutet av filmen hänvisas tittaren till sajten eataswede.com med information om hur den svenska livsmedelsindustrin arbetar för att ställa om till hållbar produktion.

Se hela filmen på eataswede.com

Läs hela pressmeddelandet från Livsmedelsföretagen här