Inställt: Handelsvägar som stärker och ökar lokal handel – 3 maj

Inställt: Handelsvägar som stärker och ökar lokal handel – 3 maj

***Arrangemanget är inställt den 3 maj och nytt datum kommer troligen bli efter sommaren***

Almnäs Bruk producerar ost med egen ekologisk mjölk från egna kor som är utfodrade med det de själva skördat från egna åkrar och beten. De standardiserar inte mjölkens fett och protein utan välkomnar att ostarnas karaktär varierar med säsongen. Med hjälp av ostarna berättar Kerstin Johansson vid ysteriet och Thomas Berglund, en av ägarna till Almnäs Bruk, om Almnäs snart 800-åriga historia och förhoppningar inför framtiden. Thomas kommer också att berätta mer om Almnäs Bruks arbete med export och ursprungsmärkning. De deltagarna som deltar fysiskt får gå en rundvandring i mejeriet under förmiddagen.

Datum: Tisdagen den 3 maj
Tid: 09:00-13:00
Plats: Almnäs Bruk, Hjo eller digitalt.
Arrangörer: Naturbruksför­valtningen, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland och Agroväst Gröna Möten. 

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Den lokala maten är fortsatt en stark trend, och det behövs hitta enklare lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent vill skala upp sin verksamhet.

Kerstin Johansson jobbar på ysteriet vid Almnäs Bruk. De producerar ost med egen ekologisk mjölk från egna kor som är utfodrade med det de själva skördat från egna åkrar och beten. De standardiserar inte mjölkens fett och protein utan välkomnar att ostarnas karaktär varierar med säsongen. Med hjälp av ostarna berättar hon och Thomas Berglund, en av ägarna till Almnäs Bruk, om Almnäs snart 800-åriga historia och förhoppningar inför framtiden. Thomas kommer också att berätta mer om Almnäs Bruks arbete med export och ursprungsmärkning. Deltagarna får även en rundvandring i mejeriet. 

Livsmedel är sedan länge ett prioriterat branschområde för Västra Götalandsregionen. Robin Kalmendal, regionutvecklare, deltar och ger oss en inblick i utvecklingsarbetet där regionen kommer att ha ett ökat fokus på omställning till ett hållbart livsmedelssystem där produktion av livsmedel i Västra Götaland står i centrum, men även insatser för hållbar konsumtion finns med på agendan.

Naturbruksför­valtningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regio­nala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion, men välkomnar även dig som är intresserad av ämnet och av alternativa korta matkanaler. 

Anmälan krävs, fyll i om du deltar fysiskt eller digitalt. Begränsat antal vid fysiskt deltagande. Inför evenemanget sänds aktuell information och länk ut. Vid frågor kontakta Rikard Brax, rikard.brax@agrovast.se, 0703-14 54 50. Anmäl ditt deltagande på www.gronamoten.se senast 2022-04-28. 

Läs mer och boka din plats på Gröna Möten >>>