Grattis till Kosteralg, som beviljats 300 000 kronor för ansökan till Innovativa startups steg 1!

Grattis till Kosteralg, som beviljats 300 000 kronor för ansökan till Innovativa startups steg 1!

Hej Simon Johansson, CEO på Kosteralg. Kan du berätta vilka ni är och vad ni gör?

Genom KRAV-certifierad svenskodlad tång (även kallat makroalger) hjälper KosterAlg företag och människor att skapa hållbara och näringsrika produkter av högsta kvalité. Med människan och planeten i centrum är vår mission att bidra till omställningen mot hållbar livsmedelsproduktion (och förhoppningsvis utveckla andra spännande applikationer i framtiden!). Vi odlar våra produkter i rena havsvatten i Kosterhavet på den svenska västkusten.

Hur gick ansökan till Innovativa Startups till?

Vi ansökte nyligen om stöd från Vinnova för att utveckla vår affär samt produktionsprocesser – och fick till vår glädje det beviljat. Livsmedelsacceleratorn bidrog med bra feedback och idéer under vår ansökan, vilket vi var väldigt glada att få ta del av, och detta hjälpte oss att i slutändan kunna skicka in en väl genomarbetad ansökan som lyfte fram vårt företag och vad vi kan bidra med till en hållbar utveckling av branschen.

Vad har ni för målsättningar framöver?
Målet är att våra kunder skall skapa extraordinära produkter som både smakar gott, har höga näringsvärden och håller en genomgående hög kvalité. Vad sägs om flamberad tång på en stjärnkrog i Stockholm, en Seaweed-burgare på grillen från ett av Sveriges mest innovativa vegetariska företag – eller varför inte en Gin & Tång(ic) där ett mikobryggeri från Bohuslän har skapat en fantastisk Gin smaksatt med vår produkt Havssallad!