Almi Invest säkrar 400 miljoner i riskkapital från regeringens krispaket

Almi Invest säkrar 400 miljoner i riskkapital från regeringens krispaket

20 maj, 2020 Livsmedelsacceleratorn 0

Förra veckan presenterade regeringen, Centerpartiet och Liberalerna ytterligare åtgärder som ska underlätta för svenska företag. Denna gång med särskilt fokus på små och medelstora företag som har behov av finansiering i ett i ett besvärligt läge. En del i åtgärdspaketet innebär att Almi Invest förstärks med 400 miljoner kronor som ska användas för riskkapitalinvesteringar i innovativa startups och tillväxtbolag. 

– Vi har ett uppdrag att investera i tidiga skeden där det saknas tillräckligt med privata investerare. Här har vi som Sveriges mest aktiva investerare en viktig och ibland avgörande roll att spela i kristider, då tillgången på privat kapital minskar, säger Mikael Karlsson, vd på Almi Invest, i ett pressmeddelande på Almis hemsida.

Det extra riskkapitalet ska gå till att klara de akuta kapitalbehov som uppkommit i startupsektorn. Det ska också stötta den tidiga svenska riskkapitalmarknaden även på sikt. Kapitalet är en del av nästa ändringsbudget. Beslut om åtgärderma förväntas i riksdagen i maj.

Läs hela pressmedelandet här