Tips för dig som vill sälja till offentlig verksamhet

Tips för dig som vill sälja till offentlig verksamhet

Under pandemin är de flesta företag på jakt efter nya säljkanaler eller nya sätt att göra affärer. En outforskad marknad för många små och medelstora företag är offentlig upphandling.

I april anordnade Västra Götalandsregionen en anbudsskola och här ger Mikael Ahlström Kategoriledare FM på Västra Götalandsregionen några konkreta tips för dig som vill lära dig mer om vad en offentlig upphandling är, hur de går till och vart du hittar dem och kan lämna anbud.

Var kan man lära sig om hur offentlig upphandling fungerar? Finns det aktörer som är specialiserade på att utbilda små- och medelstora företag?

Det finns flera aktörer på marknaden som kan hjälpa till att lära sig hur man lämnar ett anbud. Mercell är ett av dom som dessutom har ett upphandlingssystem som många offentliga upphandlande myndigheter använder sig utav. Vill man lära sig offentlig upphandling rent allmänt finns det massor av kurser att gå. Bara att googla.

Vart publiceras de offentliga upphandlingarna och hur kan jag göra för att inte missa när det kommer nya inom mitt område?

Offentliga upphandlingar annonseras ofta på olika publika databaser. Mercell har en bevakningstjänst som hjälper till att bevaka de upphandlingar man är särskilt intresserad utav.

Tips på bra ställen för information?

Upphandlingsmyndigheten som är en nationell myndighet och Mercell som är ett privat företag är bra tips att vända sig till.

Länkar

Göra affärer med offentlig sektor | Upphandlingsmyndigheten

Marknadsplatsen för inköpare och leverantörer – Mercell

Mer lokal mat i offentliga kök | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se)