Livsmedelsdagarna 2021: Rebuild better – för en hållbar framtid

Livsmedelsdagarna 2021: Rebuild better – för en hållbar framtid

Det är dags för Livsmedelsdagarna 2021 och den här gången satsar arrangörerna på att vi kan ses på plats i Tylösand den 20-22 oktober. Under två dagar kommer vi få ta del av seminarier och diskussioner kunskap om hur vi som är verksamma i branschen kan arbeta ännu tydligare mot en hållbar framtid.

Mot en hållbar framtid

Det är ett spännande program med många intressanta föreläsare som presenteras på Livsmedel i fokus hemsida. Livsmedelsdagarna 2021 i Tylösand inleds med en workshop arrangerad av Sweden Food Arena ”Från forskning till världsklass – så kan vi samarbeta och använda intelligent data för att göra svensk mat världsledande”.

Därefter bjuder programmet på seminarier och diskussioner inom både hållbar innovation och hållbar nutrition som ger kunskap om hur vi kan arbeta ännu tydligare mot en hållbar framtid. Bland annat kommer du få höra talare från Klimatpolitiska rådet,  IKEA, Coop och Livsmedelsföretagen berätta om sina utmaningar och insikter.

Du hittar programmet och länk till anmälan här: Livsmedelsdagarna – Livsmedel i fokus

Nominera till Livsmedelspriset 2021

Sedan 1964 delar nätverket Livsmedel i fokus ut Livsmedelspriset till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”. Årets pris delas ut under dag 2 av Livsmedelsdagarna och du kan nu nominera ett företag som uträttat något enastående för livsmedelsbranschen under det senaste året. Nominera innan den 13 augusti.

Till nomineringen: Livsmedelspriset – Livsmedel i fokus

Nominiera till Årets Impact Maker

Årets Impact Maker är ett nystartat startup-pris inom livsmedel som sker i samarbete mellan Livsmedel i fokus och Vinnova. Även detta pris delas ut i samband med Livsmedelsdagarna 2021 och redan nu kan du nominera ett företag som du tycker har det som krävs för att kunna ta del av priset. Syftet med priset är att synliggöra innovativa startups inom matområdet som en källa till innovation och inspiration för hållbar omställning. Vinnaren mottar 100 000 kr och priset ska användas till fortsatt utveckling av sin innovation. Nomineringen är öppen och sista dag att nominera sin nominering är den 1 september.  

Till nomineringen: Impact Maker 2021 – Livsmedel i fokus