Chark-SM 2020 – Ny tävlingsklass för vego-produkter införs

Chark-SM 2020 – Ny tävlingsklass för vego-produkter införs

Den 22 oktober i år arrangeras Chark-SM för elfte gången i Göteborg. Nytt för i år är bland annat att det öppnas en helt ny tävlingsklass för vego-produkter och att inträdet till mässan är kostnadsfritt.

Från och med i år är det Kött och Charkföretagen (KCF) och Tidskriften Kött & Chark som arrangerar Chark-SM. Forskningsinstitutet RISE som tidigare stått bakom evenemanget har i år utöver bedömning av köttprodukter, uppdraget att även provsmaka och bedöma en mängd olika vego, lakto-ovo vegetariska och veganska produkter.

– Det är naturligt för Chark-SM att utvecklas i takt med konsumenternas efterfrågan och det gör att vi nu utvecklat en ny vegoklass som komplement. Fokus ligger fortfarande på klassiska köttprodukter, men våra medlemmar kan tillverkningsprocesserna och kvalitet, vilket gör att många redan har utvecklat denna typ av produkter, säger Magnus Därth vd för Kött och Charkföretagen i ett pressmeddelande.

Anmälan för tävlingsbidrag till Chark-SM är öppen från den 4 maj till den 28 augusti 2020 och du anmäler dig på www.charksm.se