For Real Foods fick stöd av Livsmedelsacceleratorn – Lanserar nu sina hälsosamma pizzor i dagligvaruhandeln

For Real Foods fick stöd av Livsmedelsacceleratorn – Lanserar nu sina hälsosamma pizzor i dagligvaruhandeln

Det var i april som Livsmedelsacceleratorn först fick kontakt med For Real Foods VD Daniel Nowak. Han och hans familj hade då flyttat från Stockholm till Skärhamn på Tjörn för att börja bygget av något nytt. Företaget var då tidigt i sin tillväxtresa och hade som ambition att under 2020 lansera pizzor gjorda på naturliga ingredienser och helt utan tillsatser.

Pizzorna skulle ha en profil som low carb, vara protein- och fiberrika samt utgöra en full måltid. Riktig mat utan tillsatser helt enkelt. Positioneringen skulle vara någonstans mellan fryst pizza och hämtmat, men med en stor skillnad: att vara ett hälsosammare alternativ som konsumenterna skulle kunna äta med gott samvete.

Under perioden som For Real Foods fick stöd från Livsmedelsacceleratorn fick företaget även såddfinansiering om 300 000 från VGR. Produktutvecklingen tog fart i den egna produktionsanläggningen i Skärhamn och nu under andra halvan av 2020 kommer produkterna lanseras i utvalda matbutiker samt via företagets webbshop, som möjliggör för konsument att beställa och få pizzorna levererade direkt till dörren.

”Vår produktion är enkel och vi lagar allt från grunden vilket gör att vi har full kontroll och kan hålla vårt löfte om riktig och näringsrik mat utan tillsatser. Vi är glada över att vi fått både finansiering och experthjälp. Nu återstår att se vad konsumenterna tycker om våra pizzor”, säger Daniel Nowak.