Signal & Andersson Charkuterifabrik med AJ Dahlbergs Slakteri tar över ägandet av Rybergs Charkuteri

Signal & Andersson Charkuterifabrik med AJ Dahlbergs Slakteri tar över ägandet av Rybergs Charkuteri


Rydbergs Charkuteri försattes i konkurs i februari i år. I förra veckan blev det klart att Signal & Andersson Charkuterifabrik och AJ Dahlbergs Slakteri nu tar över ägandet av Rybergs Charkuteri.

Rybergs charkuteri etablerat redan 1895 med ca 20 anställda landar nu hos familjeföretaget Signal & Andersson Charkuterifabrik AB och blir därmed systerbolag till AJ Dahlbergs Slakteri. De nya ägarna meddelar att Rybergs kommer drivas vidare i Uddevalla i nuvarande lokaler. Samtliga recept kommer återställas till originalrecept med nöt och fläskkött från AJ Dahlbergs slakteri i Brålanda.

– Vi kommer fortsatt värna om Rybergs kunder i närområdet men hoppas att goda korvklassiker som tex Uddevallare, Lysekilare och Dalslanskorv på sikt finner kunder i hela landet. Viktigt blir nu att återställa alla recept till original då vi vet att företaget tidigare gjort vissa förändringar då det varit brist på nöt och fläskkött, en brist som inte kommer finnas med oss som ägare, säger Frederick Larsson, VD på Signal & Andersson, Dahlbergs Slakteri och nytillträdd VD på Rybergs Charkuterifabrik AB.

Signal & Andersson Charkuterifabrik är ett familjeföretag i femte generationen med ursprung 1906 i Stora Saluhallen i Göteborg. Företaget har ca 100 medarbetare och tillverkar 8000 ton charkuterivaror i en modern produktionsanläggning i Göteborg. AJ Dahlbergs slakteri i Brålanda etablerades redan 1888 och har de senaste åren investerat stort för att bli en ledande aktör när det gäller närproducerat högkvalitativt kött från västra och södra Sverige. AJ Dahlbergs är Sveriges näst största privatägda slakteri som producerar ca 22 000 ton per år och sysselsätter 175 personer.

Läs hela pressmedelandet här >>