Svensk mat lockar tyska konsumenter – delta på Grüne Woche i januari 2024

Svensk mat lockar tyska konsumenter – delta på Grüne Woche i januari 2024

Sverige har under flera år medverkat vid den internationella livsmedels- och jordbruksmässan Grüne Woche i Berlin. Nu efterlyser Jordbruksverket svenska livsmedelsföretag som vill medverka vid mässan i januari 2024.

Svensk mat och Sverige som destination står högt i kurs hos tyska konsumenter. Det har tydligt återspeglats på mässan Internationale Grüne Woche i Berlin där de rödmålade stugorna i Sveriges monter lockat många besökare att smaka och handla både innovativa och traditionella svenska produkter. Jordbruksverket välkomnar nu intresseanmälningar för att representera Sverige i den svenska montern vid Grüne Woche 19-28 januari 2024. Viktigt är att livsmedelsprodukterna är tillverkade i Sverige. Inför 2024 välkomnas särskilt fler aktörer inom vattenbruk.

Möjlighet att möta kunder på deras hemmaplan
De svenska företagen och deras produkter har på mässan under de gångna åren fått mycket positivt gensvar från både från besökarna och medialt.

-Att få en möjlighet att möta sin kund på kundens hemmaplan har varit otroligt lärorikt för företagen som medverkat tidigare år. De har tagit med sig lärdomar som de sedan omvandlat till utveckling i sina verksamheter. Inför 2024 jobbar vi med temat ”Se, smaka och upplev Sverige”, säger Camilla Bender Larson, uppdragsledare på Jordbruksverket.

Målet är att den svenska montern ska vara ett smörgåsbord av livsmedelsprodukter från sjö, hav, land och skog som visar ett brett utbud av vad svenska producenter och Sverige som destination har att erbjuda.

En mötesplats för jordbrukspolitik
Mässan är välbesökt med över 300 000 besökare. Den spelar också en tung jordbrukspolitisk roll som viktig internationell mötesplats för beslutsfattare.

-Ett sätt att stärka svensk livsmedelsexport och Sverige som destination är att lyfta fram de mervärden som svensk mat och dryck kan erbjuda, inte minst kring hållbarhet och hög djurvälfärd, säger Camilla Bender Larson.

Mer information
Den som vill veta mer om vad det innebär att delta är välkommen att höra av sig. Välkommen med en intresseanmälan så snart som möjligt. Antalet platser är begränsade.

Kontaktperson för intresserade deltagare
Lena Ekman Tiltmann
Extern projektledare Grüne Woche
Telefon +46 725789070
Ahm-incoming@t-online.de