Matdagen 2023

Matdagen 2023

Den 4 maj anordnar Livsmedelsföretagen Matdagen. Dagen kl 11:00 med årsstämma för Livsmedelsföretagens medlemmar. Matdagens program drar i gång kl 13:30 och håller på fram till kl 17:00. Registreringen öppnar kl 13:00.

Därefter blir det mingel följt av en middag signerad Malin Söderström. Allting äger rum i Moderna Museets vackra lokaler på Skeppsholmen mitt i Stockholm.

Tema: Kompetensförsörjning

Årets Matdag antas samla närmare 300 ledande företrädare för politiken, näringslivet, akademin och civilsamhället på Moderna Museet i Stockholm. Här ska vi gemensamt ta oss an vad många skulle säga är livsmedelsindustrins största utmaning: kompetensförsörjning.

Som svensk livsmedelsproducent finns det ingen brist på utmaningar. Bara de senaste åren har producenterna drabbats av extrema kostnadsökningar, skenande el- och drivmedelspriser, brist på rå- och insatsvaror, en kraftigt försvagad krona, försämrad köpkraft hos de svenska konsumenterna och en ständigt hårdnande konkurrens från utlandet. Men när man frågar företagen så är det just kompetensförsörjning som år efter år hamnar högst upp på listan över svårigheter.

De svenska livsmedelsproducenterna hittar helt enkelt inte den personal och den kompetens man behöver. Det handlar om allt från slaktare och bagare till ingenjörer, produktutvecklare och processtekniker. Bristen på kompetens är ett av de största hindren – om inte till och med det största – för företagen att expandera och satsa på nya produkter, marknader och möjligheter.

Var ska vi hitta alla dessa tusentals personer? Hur och var ska vi utbilda dem? Hur ska vi få dem att välja livsmedelsindustrin istället för någon annan av Sveriges framgångsrika industrier? Vad kan företagen göra, vad kan det offentliga göra och vad kan vi göra tillsammans?

Allt detta och mycket mer kommer att stötas och blötas på Matdagen den 4 maj. Det blir en dag fylld med inspiration, insikt, debatt och diskussion. Dessutom blir det utdelning av det prestigefyllda priset Årets Livsmedelsexportör och traditionsenligt avslutas dagen med en middag.

Platserna är begränsade. Läs mer och anmäl dig här >>