Kronprinsessparet besökte Fazer – livsmedelsinnovationer och hållbarhet diskuterades

Kronprinsessparet besökte Fazer – livsmedelsinnovationer och hållbarhet diskuterades

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte Fazer i Vanda, torsdagen den 21 september, 2023. Kronprinsessparet besökte Fazer och utställningen Fazer Experience. Det kungliga besöket på Fazer var det första i företagets historia.

Fazers koncernchef Christoph Vitzthum hade äran att välkomna de kungliga gästerna till Fazer. Under besöket diskuterade Kronprinsessparet och koncernchefen bland annat förändringar inom livsmedelsindustrin, växtbaserade livsmedel, livsmedelsinnovationer och hållbarhet. Kronprinsessan och Prinsen besökte även utställningen på Fazer Experience, där de fick bekanta sig med matrobotar som lär ut näringsrekommendationer och förpackningar för den cirkulära ekonomin. Avslutningsvis samlades gruppen vid den traditionella provsmakningsplatsen i Fazer Experience.

-Vi är mycket hedrade över att Kronprinsessparet valde att besöka Fazer. Vi hade en intressant diskussion om bland annat vårt forskningsarbete, livsmedelsinnovation och hållbarhet. Vi diskuterade också vårt utträde från den ryska marknaden och de kungliga gästerna var särskilt intresserade av hur kriget i Ukraina påverkat livsmedelsmarknaden samt Fazer och ställde även många frågor om havre och matsvinnsprodukter, berättar Fazers koncernchef Christoph Vitzthum.

Foto: Fazer