Case: Malt 41

Lots till expert gav Malt 41 optimerade processparametrar

Niclas och Christina Magnusson driver det nystartade företaget Malt 41. 2018 tog de en första kontakt med Livsmedelsacceleratorn för att få hjälp att hitta experter som kunde hjälpa dem att optimera företagets processparametrar.

Genom kontakt med Livsmedelsacceleratorn blev Malt 41 lotsade till experter inom området som kunde hjälpa till. Niclas har lång erfarenhet av odling av korn och var vid tillfället intresserad av att skapa ett företag som förädlar malt. Företagets idé är att sälja svenskt producerat malt till företag som produceras whiskey, bröd eller öl, där malt är en väsentlig råvara.  

”Tack vare hjälp och lotsning från Livsmedelsacceleratorn kom vi i kontakt med relevant expert som kunde hjälpa oss att justera och optimera våra processparametrar. Malten är idag ute för provbryggning där vi har några satser klara!”

Niclas Magnusson

Behöver ditt företag hjälp för att växa? Kontakta Livsmedelsacceleratorn så lotsar vi dig till rätt kontakt i vårt nätverk.Bilden föreställer Niclas Magnusson (privat).