Case: Kosteralg

Beviljades 300 000 för att utveckla affären och produktionsprocesser när Livsmedelsacceleratorn bidrog till genomarbetad ansökan

Makroalalger odlade i rena havsvatten på den svenska västkusten
Genom KRAV-certifierad svenskodlad tång (även kallat makroalger) hjälper KosterAlg företag och människor att skapa hållbara och näringsrika produkter av högsta kvalité. Med människan och planeten i centrum är deras mission att bidra till omställningen mot hållbar livsmedelsproduktion (och förhoppningsvis utveckla andra spännande applikationer i framtiden!). Vi odlar våra produkter i rena havsvatten i Kosterhavet på den svenska västkusten.

Livsmedelsacceleratorn bidrog till genomarbetad ansökan
I samband med Vinnovas utlysning ”Innovativa startups steg 1” genomförde Livsmedelsacceleratorn ett skypeseminarium för att informera om utlysningen och erbjuda feedback på ansökningen för att underlätta för livsmedelsföretag att söka offentlig finansiering.

Kosteralg var ett av företagen som erhöll individuell support och feedback från Livsmedelsacceleratorns företagsutvecklare och kunde därmed förbättra sin ansökning.

”Vi ansökte nyligen om stöd från Vinnova för att utveckla vår affär samt produktionsprocesser – och fick till vår glädje det beviljat. Livsmedelsacceleratorn bidrog med bra feedback och idéer under vår ansökan, vilket vi var väldigt glada att få ta del av, och detta hjälpte oss att i slutändan kunna skicka in en väl genomarbetad ansökan som lyfte fram vårt företag och vad vi kan bidra med till en hållbar utveckling av branschen”, säger Simon Johansson, CEO på Kosteralg

Stora planer för framtiden
På frågan om vad kosteralg har för målsättningar framöver svarar Simon Johansson:
”Målet är att våra kunder skall skapa extraordinära produkter som både smakar gott, har höga näringsvärden och håller en genomgående hög kvalité. Vad sägs om flamberad tång på en stjärnkrog i Stockholm, en Seaweed-burgare på grillen från ett av Sveriges mest innovativa vegetariska företag – eller varför inte en Gin & Tång(ic) där ett mikobryggeri från Bohuslän har skapat en fantastisk Gin smaksatt med vår produkt Havssallad!”

Vinnovas satsning Innovativa startups riktar sig till unga företag som vill växa i Sverige och har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens.