Case: For Real Foods

Fick stöd av Livsmedelsacceleratorn – Lanserar nu hälsosamma pizzor i dagligvaruhandeln!

Det var i april som Livsmedelsacceleratorn först fick kontakt med For Real Foods VD Daniel Nowak.

Daniel och hans familj hade då flyttat från Stockholm till Skärhamn på Tjörn för att börja bygget av något nytt.

Företaget var då tidigt i sin tillväxtresa och hade som ambition att under 2020 lansera pizzor gjorda på naturliga ingredienser och helt utan tillsatser.

Pizzorna skulle ha en profil som low carb, vara protein- och fiberrika samt utgöra en full måltid. Riktig mat utan tillsatser helt enkelt.

Positioneringen skulle vara någonstans mellan fryst pizza och hämtmat, men med en stor skillnad: att vara ett hälsosammare alternativ som konsumenterna skulle kunna äta med gott samvete.

Stöd i försäljning in på dagligvaruhandel, kommunikation och lagstiftning

När Livsmedelsacceleratorn träffade Daniel för första gången kunde vi gemensamt identifiera att For Real Foods behövde hjälp med ökad kompetens och förståelse för försäljning in på dagligvaruhandel, kommunikation kring livsmedelsprodukter och lagstiftning kopplat till hälsopåståenden.

Daniel fick information om Industriell Dynamik och att de kunde få möjlighet att träffa experter inom de områden företaget behövde hjälp med. Livsmedelsacceleratorn kopplade sedan ihop företaget med tre individuella experter på RISE, Jordbruk och Livsmedel, som samtliga träffade Daniel för att ge ökad kompetens i deras samtliga behov.

Daniel Nowak var nöjd med samtliga möten:

– Mötena med relevant expertis gav handfasta tips som vart och ett till bidrog till både ökad kunskap och underlättade för lansering! säger Daniel Novak.

Fabrik i Skärhamn samt lansering i utvalda matbutiker och egen webshop med hemleverans

Under perioden som For Real Foods fick stöd från Livsmedelsacceleratorn fick företaget även såddfinansiering om 300 000 från VGR.

Produktutvecklingen tog fart i den egna produktionsanläggningen i Skärhamn och nu under andra halvan av 2020 kommer produkterna lanseras i utvalda matbutiker samt via företagets webbshop, som möjliggör för konsument att beställa och få pizzorna levererade direkt till dörren.

– Vår produktion är enkel och vi lagar allt från grunden vilket gör att vi har full kontroll och kan hålla vårt löfte om riktig och näringsrik mat utan tillsatser. Vi är glada över att vi fått både finansiering och experthjälp. Nu återstår att se vad konsumenterna tycker om våra pizzor, säger Daniel Nowak.