Nu är höstens utlysning för ”FoU-kort avancerat” öppen – här kan du få upp till 700 000 kr i stöd för forskningsprojekt i små och medelstora företag.

Nu är höstens utlysning för ”FoU-kort avancerat” öppen – här kan du få upp till 700 000 kr i stöd för forskningsprojekt i små och medelstora företag.

Under sommaren har Livsmedelsacceleratorn hållet Skype-seminarium om Västra Götalandsregionens utlysning ”FoU-kort avancerat”, där vår företagsutvecklare Kajsa Malmberg gick igenom utlysningen, vad man kan söka stöd för och hur man gör ansökan.

Det som presenterades var bland annat:

  • Vem är berättigad att söka
  • Vad är det som utlysningen faktiskt finansierar (ett forskningsprojekt)
  • Vad är en godkänd samarbetspartner (som kommer utföra forskningsdelen av projektet)
  • Vad tittar en bedömarpanel/grupp på – dvs vilka kriterier är det viktigt att jag uppfyller?
  • Vad betyder motfinansiering samt exempel på hur kan jag dela upp denna
  • Typiska fallgropar i ansökningsprocessen
  • Tips på hur man formulerar sin ansökan och vad man bör tänka på!

Detta var andra gången som Livsmedelsacceleratorn höll ett Skype-seminarium om just FoU-kort. Och precis som alla andra av Livsmedelsacceleratorn aktiviteter så var detta seminarium kostnadsfritt och deltagarna deltog genom att ringa in till ett Skype-möte, där en presentation delades. Materialet i presentationen är framtaget i samarbete med ansvariga för utlysningen på Västra Götalandsregionen. Deltagarna hade också möjlighet att ställa frågor gällande utlysningen i skriftlig form via Skypes chatt-funktion.

Här kan du läsa presentationen om FoU-kort Avancerat. För mer information, kontakta Kajsa Malmberg (kajsa.malmberg@ri.se).


Vill du bolla en ansökan, en projektidé eller behöver ha hjälp med att hitta relevant kompetens/expertis som kan hjälpa dig att utföra med dina projekttider – kontakta oss på Livsmedelsacceleratorn så hjälper vi dig!