Intresserad av export? Här finns nätverket och pengarna för din satsning!

Intresserad av export? Här finns nätverket och pengarna för din satsning!

Livsmedelsacceleratorn driver tillsammans med Business Sweden Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland. Igår var det träff på Elite Park Avenue, i samband med Internationella Handelsdagen. På bild ser vi Andrea Staxberg från Business Sweden som berättade hur det fungerar att sälja livsmedel i Kina. Därefter föreläste Christina Stantceva, även hon från Business Sweden, om att bli framgångsrik på e-handel ut mot världen.

Är du aktiv på en internationell marknad?

Är du aktiv på en internationell marknad, då ska du vara med i exportnätverket. Här träffar du andra framgångsrika livsmedelsföretag i Västsverige. Målgruppen omfattar både företag med en produkt och teknik inom livsmedelsområdet. Nätverket träffas tre gånger per år, oftast hos ett av medlemsföretagen. Syftet med satsningen är att skapa ett interaktivt forum för både inspiration, information samt utbyte av erfarenheter inom området livsmedelsexport.

Här kan du söka om upp till 250.000 kronor för din exportsatsning!

Att öka den svenska exporten är prioriterat av Västra Götalandsregionen. Därför finns en affärsutvecklingscheck för att gå in på nya marknader. Ditt företag kan söka 50.000 – 250.000 kr.

Du kan anlita någon som kan hjälpa dig med till exempel att:

  • skriva en strategi för internationalisering
  • göra marknadsundersökningar
  • söka leverantörer i utlandet
  • utreda frågor om försäkringar, avtal och lagstiftning
  • utreda patent och IPR
  • utreda om det behövs produktionsanpassning eller marknadsanpassning av till exempel design, CE-märkning eller produktsäkerhet.
  • utreda frågor kopplade till Brexit

Du kan få en check för upp till halva kostnaden och resten betalar ditt företag. Checkarna riktar sig till företag som har 2-49 anställda, en omsättning på minst 3 miljoner kronor och en ekonomi i ordning.

Läs mer om affärsutvecklingscheckar för internationalisering här.