Case och handfasta tips i fokus när Livsmedelsacceleratorn arrangerade seminarium om digitalisering i livsmedelsindustrin

Case och handfasta tips i fokus när Livsmedelsacceleratorn arrangerade seminarium om digitalisering i livsmedelsindustrin

Digitaliseringen i samhället innebär stora förändringar men också många möjligheter. På Livsmedelsacceleratorns seminarium om digitalisering fredag den 21 september, fick västsvenska livsmedelsföretag insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär.

Märta Jansdotter berättade hur Gröna Gårdar i sitt digitala flöde kunde fånga upp feedback från kunderna som ledde till en ny affärsmöjlighet.

Ellinor Wetterblad berättade hur hon i sitt tidigare jobb på Santa Maria jobbat med att utnyttja de digitala plattformarna till att skapa dialog med konsumenterna och att detta lett till effektivare administration av konsumentkontakten.

Case om IT-lösningar, automation och processledning av företag som genomför digitala förändringar för att tex effektivisera sin produktion och minimera manuellt pappersarbete, fick vi från Fredrik Folke från Tivala, Filip Orre från Acosense och Bertil Winzenburg från SMPLX.

Anett Kansanen berättade om Kickstart Digitalisering, som arrangeras av Teknikföretagen för att stärka digitaliseringen och konkurrenskraften för industriföretag i Sverige. Initiativet består av tre kostnadsfria träffar där små och medelstora industriföretag får möjligheten att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering.

Gabriel Skarbäck informerade om Västra Götalandsregionens företagsstöd för just digitalisering. Företag som har 2-49 anställda, en omsättning på minst 3 miljoner kronor och som ligger i Västra Götalandsregionen kan söka 50.000 – 250.000 kronor. Exempel på projekt som affärschecken kan användas till är att ta fram en digital strategi, utveckling av kundrelationer, hjälp att genomföra en digital transformation eller ta fram nya tjänster genom att använda existerande datamängder. Sista ansökningsdag är 31 oktober.

Kontakta våra företagsutvecklare för mer information om checkar för digitalisering eller andra frågor.