Event

21 SEPTEMBER 2018

Inspirationsseminarium om digitalisering

21 september 2018, kl 9:00-13:00, RISE Jordbruk & Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg

Nu bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett seminarium om digitaliseringens möjligheter för dig som livsmedelsföretagare. Du får lyssna till bland annat Märta Jansdotter (VD på Gröna Gårdar) och Ellinor Wetterblad (Marketing Manager på Diglias, tidigare Digital Brand Manager på Santa Maria) berätta om deras arbete med digitalisering. Dessutom kommer representanter från bland annat Acosens, SMPLX och RISE berätta om olika case och digitala lösningar för livsmedelsbranschen. Livsmedelsacceleratorn kommer också att berätta om finansieringsmöjligheter och pågående utbildningsinitiativ inom området. Det blir även gott om tid för att nätverka och knyta nya kontakter. Varmt välkomna!

Din anmälan vill vi ha senast den 14 september. Seminariet är kostnadsfritt.

För eventuella frågor, kontakta Linnea.Qvirist@ri.se

ANMÄLAN Läs programmet här (pdf)
27 september 2018

Challenge workshop om matsvinn, ”från svinn till win”

27 september 2018, kl 10:00-15:30, RISE Jordbruk & Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg

Vi välkomnar aktörer i livsmedelskedjan för att väcka tankar kring hur man kan jobba med svinn och andra sidoströmmar som ny affärsmöjlighet. På förmiddagen samkör vi eventet med RISE och lyssnar in spännande föreläsningar bland annat Michiel Kernkamp (Nestlé) om hur man kan minska matsvinn och öka livsmedelsanvändandet, Linnéa Axelsson (Findus) om inspiration för minskad kassation, Amanda Persson (Flextrus) om matsmarta förpackningar, samt exempel från RISE’s matsvinnsarbete i olika projekt. På eftermiddagen fokuserar vi på behov hos små och medelstora företag med inspirationsföreläsningar, workshop och med information om finansieringsmöjligheter inom området. Det blir även gott om tid för att nätverka och knyta nya kontakter. Varmt välkomna!

Din anmälan vill vi ha senast den 21 september. Seminariet är kostnadsfritt.

För eventuella frågor, kontakta Linnea.Qvirist@ri.se

Anmälan Läs programmet här (pdf)
25 oktober 2018

Exportseminarium

Heldag hos Fazer Kvarn AB i Lidköping

Träff för medlemmar i Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland. För mer information, kontakta Linus.Arnold@ri.se

ANMÄLAN (ÖPPNAR INOM KORT)
november 2018 (datum ej satt)

Business Model Canvas

Heldag, RISE Jordbruk & Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg

Workshop inom affärsmodellering (Business Model Canvas). Ett gyllene tillfälle att lära sig mer om hur man kan optimera affärsutvecklingen mot en tydlig kund/marknad. Syftet med workshopen är att öka deltagarnas förståelse för affärsmodellering och synliggöra styrkor och svagheter i deras affärsidé. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras.

ANMÄLAN (ÖPPNAR INOM KORT)